Czekoladowe Crostaty z marmoladą
Czekoladowe Crostatas z marmoladą może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje 51 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 409 kalorii, 5G białka, oraz 20 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 33 minuty. Udaj się do sklepu i odbierz konfitury morelowe, wodę, pomarańczę pępkową i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 23%, co nie jest takie niesamowite. Podobne przepisy to Crostatas Morelowe, Crostatas Figowe Miodowe, oraz Blood Orange Crostatas.
Instrukcje
Wyłóż ciężką dużą blachę do pieczenia z pergaminem.
Mąkę, kakao w proszku, cukier, skórkę pomarańczową i sól wymieszać w maszynce.
Dodaj masło. Zmiksować do uzyskania grudek.
Dodać 2 łyżki lodowatej wody i zmiksować.
Dodaj więcej wody z lodem, 1 łyżkę na raz, aż ciasto uformuje się. Obrócić ciasto na powierzchnię roboczą i krótko zagnieść, aby uzyskać gładkie ciasto. Zbierz ciasto w kulkę, a następnie podziel ciasto na 8 równych kawałków. Spłaszczyć każdy kawałek na dysk.
Naciśnij 1 kawałek ciasta na przygotowanej blasze do pieczenia w 4 1/2-calowej rundzie. Łyżka 1 obfita łyżka Marmolady do środka rundy. Złóż obramowanie ciasta w celu utworzenia okrągłej 3-calowej i pozwól, aby środek crostaty pozostał odsłonięty. Pleść luźno i szczypta ciasto, aby uszczelnić wszelkie pęknięcia. Powtórz z pozostałymi kawałkami ciasta i marmoladą, rozstaw crostatas równomiernie od siebie. Przykryć i schłodzić crostatas, aż będą zimne, co najmniej 45 minut i do 4 godzin.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Piec crostatas, aż skorupy są ustawione, o 18 protokół. Ostudzić przez 10 minut. Przesuń metalową szpatułkę pod skórki, aby uwolnić crostatas z blachy do pieczenia.
Udekoruj kandyzowaną skórką pomarańczową i podawaj na ciepło.
Używając obieraczki do warzyw, Wytnij pomarańczową część skórki od końca łodygi pomarańczy do końca pępka, tworząc długie paski o szerokości od 3/4 do 1 cala. Doprowadzić ciężki mały rondel z wodą do wrzenia.
Dodać skórki i gotować przez 1 minutę.
Odcedzić, a następnie spłukać peelingi pod zimną wodą. Powtórz gotowanie skórek w rondlu ze świeżą wrzątkiem i płukanie pod zimną wodą.
Wymieszać cukier i 1/2 szklanki świeżej wody w dużym rondlu na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Doprowadzić do wrzenia.
Dodać skórki pomarańczowe i dusić na średnim ogniu do miękkości, o 15 protokół. Za pomocą szczypiec przenieś skórki na arkusz pergaminu, aby lekko wyschły, około 1 godziny.
Wyłożyć małą blachę do pieczenia papierem do pieczenia. Wymieszać czekoladę w małej misce ustawionej na rondlu z gotującą się wodą, aż stopi się i będzie gładka. Dip 1 1/2-cali każdej kandyzowanej skórki pomarańczowej do czekolady, a następnie umieścić je na przygotowanej blasze do pieczenia i przechowywać w lodówce, aż czekolada jest ustawiona, o 15 protokół.