Czekoladowe Ciasto Guinnessa
Czekoladowe ciasto Guinnessa wymaga z grubsza 1 godzina i 10 minut od początku do końca. Ten przepis lacto ovo vegetarian służy 8 i kosztuje 88 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 527 kalorii. Przepis ten zachwycił 3141 osób. Udaj się do sklepu i odebrać sól, masło, śmietana, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest idealny do dzień św. Patryka. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Świetnie sprawdza się jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 0%, co jest improwizowalne. Podobne przepisy to Naleśniki czekoladowe Guinness z pienistą bitą śmietaną i syropem czekoladowym Guinness, Ciasto Guinness Fudge Bundt z Ganache Guinnessa – nie potrzebne gogle do piwa, oraz Ciasto Guinness Stout z lukrem Guinness Buttercream.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik, przygotuj patelnię: Rozgrzej piekarnik do 177°. Posmaruj 8 lub 9-calową patelnię sprężynową masłem i ułóż dno okrągłym papierem do pieczenia.
Rozgrzać, masło, dodać kakao i cukier: w dużym rondlu umieścić masę i masło. Gotować na średnim ogniu, aż masło się rozpuści.
Dodać kakao w proszku i cukry i ubić razem. Zdejmij ciepło i pozwól osiągnąć temperaturę pokojową.
Ubij śmietanę, jajka, wanilię, a następnie dodaj do mieszanki masła stout: w innej misce ubić razem śmietanę, jajka i ekstrakt wanilii, aż bardzo, bardzo dobrze połączone.
Dodać do masy z masłem i ubić razem.
Ubić mąkę, sodę oczyszczoną, sól, dodać do mieszanki z masłem: w innej misce ubić razem mąkę, sodę oczyszczoną i sól.
Dodaj do mieszanki stout-butter i ubijać razem, aż po prostu się połączy.
Wlej do przygotowanej patelni i daj patelni kilka krótkich kropli na blat, aby wstrząsnąć kieszeniami powietrznymi w cieście na powierzchnię i z ciasta.
Piec w temperaturze 350 ° F przez 50-60 minut.
Chłodzenie: pozostawić do ostygnięcia na stojaku z drutu. Uruchom nóż wokół krawędzi, aby oddzielić ciasto od patelni i zdejmij pierścień z formy sprężynowej.
Rozłóż lukier na ostudzonym cieście i podawaj.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port to moje najlepsze propozycje na ciasto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "