Czekoladowe ciasta żurawinowe z bitą śmietaną
Czekoladowe ciasta żurawinowe z bitą śmietaną Bourbon mogą być właśnie deserem, którego szukasz. Na 3,01 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 968 kalorii, 9g białka, oraz 66 g tłuszczu każdy. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka masła, śmietany, żurawiny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Tarta czekoladowa z polewą Bourbon i bitą śmietaną z dyni, Czekoladowe krówki Bourbon i bitą śmietaną ciasteczka kanapkowe, oraz Budyń chlebowy z podwójną czekoladą Sunny z bitą śmietaną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°.
Wyciąć 4 rund pergaminu, aby zmieścić się tylko w dolnej części każdej formy, a następnie odłożyć rundy na bok. Roztopić 2 łyżki masła, a następnie posmarować nim formy. Dolna linia każdej formy z okrągłym pergaminem i pędzlem pergamin z roztopionym masłem. Schłodzić formy 5 minut (aby ustawić masło), a następnie szczotkować pergamin i bok każdej formy z bardziej roztopionym masłem. Chill formy 5 minut więcej. Formy pyłu z mąką, wybijając nadmiar i odstawić.
Dusić żurawinę i 1/4 szklanki bourbona w małym rondlu na małym ogniu, aż żurawina zmięknie i bourbon się wchłonie, około 5 minut.
Roztopić czekoladę i pozostały kij masło w małym ciężkim rondlu na małym ogniu, stale mieszając, aż będzie gładka.
Wyjąć z ognia i ostudzić 10 minut.
Pekan Pulse z mąką (2 łyżki stołowe) w robocie kuchennym, aż drobno zmielone, uważając, aby nie przetwarzać na pastę.
Ubić razem żółtka i brązowy cukier w dużej misce z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, aż gruby i blady, o 2 protokół.
Dodać mieszaninę czekolady i ubić, aż się połączy, a następnie wymieszać mieszaninę orzechów pekan i żurawiny.
Ubij białka ze szczyptą soli w innej misce za pomocą oczyszczonych ubijaków, aż po prostu utrzymają sztywne szczyty. Złóż jedną trzecią białek do mieszaniny czekolady, aby rozjaśnić, a następnie złóż pozostałe białka delikatnie, ale dokładnie.
Podzielić ciasto między formy (będą one bardzo pełne), a następnie umieścić formy w płytkiej patelni do pieczenia i piec, aż drewniany kilof lub szaszłyk włożony do środka ciasta wyjdzie z końcówką mokrą i pozostałą suchą, około 25 minut. (Ciasto wzniesie się ponad obręcze, ale nie rozleje się.)
Przenieść ciasta do stojaka i ostudzić w formach 30 minut. (Ciasta będą nadal ustawiane, gdy ostygną.)
Ubij śmietanę z cukrem cukierniczym i pozostałymi 2 łyżeczkami burbonu w małej misce za pomocą oczyszczonych ubijaków, aż po prostu utrzyma miękkie szczyty.
Usuń stronę z każdej formy, a następnie przesuń każde ciasto od dołu na talerz deserowy, odrzucając pergamin. Każde ciasto lekko odkurzyć cukrem cukierniczym i podawać z odrobiną bitej śmietany.
* Ciasta najlepiej jeść w dniu, w którym są wykonane, ale można je piec (ale nie unmolded) 1 dzień wcześniej (Tekstura stanie się bardziej gęsta). Schłodzić całkowicie, odsłonięty, a następnie przechowywać w szczelnej dużej plastikowej torbie w temperaturze pokojowej.* Aby zrobić jedno, większe ciasto, ciasto można piec na okrągłej patelni o średnicy 9,5 cala z wyjmowanym dnem, około 25 minut.