Czekoladowe Ciasta Budyniowe Chipotle
Na 66 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 390 kalorii. Ten przepis służy 8. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz słodko-gorzkie chipsy czekoladowe, masło, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Boca Negra Chocolate Chipotle Cakes, Ciasta Budyniowe Czekoladowo-Orzechowe, oraz Ciasta Budyniowe Czekoladowe Na Parze dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 163°. masło osiem 6-uncji ramekins i kurzu z cukrem, nokautując nadmiar. Sok pomarańczowy i cukier zagotować w rondlu 1-do 1 1/2 kwarty, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Gorący syrop polać czekoladą w dużej misce, ubijając aż czekolada się rozpuści.
Dodawać masło po kawałku i ubijać do rozpuszczenia.
Dodaj jajka po 1 na raz, ubijając po każdym dodaniu, a następnie wymieszaj pastę chile, mąkę i sól. Podzielić między ramekins i piec w gorącej kąpieli wodnej na środkowym stojaku piekarnika, odkryte, aż tylko Firma i top zaczyna się skorupa, 50 do 60 minut.
Przenieś ramekiny szczypcami na powierzchnię roboczą i odstaw na 2 minuty, a następnie rozpakuj ciepłe ciasta bezpośrednio na talerze deserowe (będą trudne do przenoszenia po przywieraniu).Jeśli chcesz zachować z tradycyjnym meksykańskim posiłkiem tematycznym, pomiń truskawki i zrób ten niezwykły słodki sos tomatillo, który będzie towarzyszył ciastom.Słodki Sos Tomatillo
Serwuje 88 pomidorów pokrojonych w ćwiartki1 / 2 szklanki brązowego cukru1 cynamonowego1 fasola waniliowa, połówka długości 1 / 4 szklanki wody
Wszystkie składniki połączyć w małym rondlu i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut, lub do miękkości.
Usuń laskę cynamonu i fasolę wanilii.
Pozostały sos wlać do blendera i oczyścić.Facebook
Imię i nazwisko (wymagane)Mail (nie będzie opublikowany) (wymagane)strona internetowa poprzedni