Czekoladowe bombki

Czekoladowe bombki
Czekoladowe bombki wymagają mniej więcej 1 godzina i 15 minut od początku do końca. Ta przystawka ma 733 kalorie, 10g białka, oraz 42g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 2,41 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka wodorowęglanu sody, czekolada, jajko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przepis ten zachwycił 212 osób. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Bombki Czekoladowe Bonbon, Czekoladowe Masło Orzechowe Bombes, oraz Bombki z musem mrożonym z białej czekolady i malin dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Masło 6 x 150ml zapiekane formy budyniowe i umieścić dysk pieczenia pergaminu w podstawie każdego z nich.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
3
Aby zrobić biszkopt, umieść masło, czekoladę i kawę w misce na patelni gotującej się wody. Delikatnie podgrzać do rozpuszczenia, dodać wanilię i wymieszać do połączenia. Odstawić do ostygnięcia. Mąkę, kakao i wodorowęglan przesiać do innej miski, a następnie rozsypać w cukrze, rozbijając palcami wszelkie grudki cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
Mleczne Czekoladki Hershey®'s Kisses®Mleczne Czekoladki Hershey®'s Kisses®
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
26 Czekoladek Mlecznych HERSHEY®'S KISSES®26 Czekoladek Mlecznych HERSHEY®'S KISSES®
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Jajka i jogurt wymieszać w dzbanku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
5
Do mąki dodać mieszankę czekoladową i jajeczną, wszystko wymieszać łopatką, aż nie będzie widocznych grudek mąki. Mieszaninę podzielić między 6 form, położyć na blasze i gotować w środku piekarnika przez 30 minut lub aż do wypchnięcia szaszłyku do ciasta wyjdzie czysty. Pozostawić do ostygnięcia na 10 minut, następnie przełożyć na stojak z drutu i całkowicie ostudzić. Może być wykonany do 5 dni wcześniej, dobrze zapakowany w folię spożywczą i przechowywany w szczelnym pojemniku; lub zamrażać do 6 tygodni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
6
Podczas gdy ciasta chłodne, zrobić mus czekoladowy. Roztopić czekoladę w małej misce na patelni gotującej się wody. Pozostawić do ostygnięcia na 5 minut, następnie wymieszać z żółtkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S1/3 Szklanki Kakao W Proszku HERSHEY®'S
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Ubij białko w innej misce, aż stanie się sztywne, dodaj cukier i dalej ubijaj, aż będzie błyszczące i gęste.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu1 Gotowa W Sklepie Mieszanka Do Wypieku Ciasta Czekoladowego, Np. Betty Crocker Super Moist Dark Chocolate, Upieczona Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
8
Wlać śmietanę do trzeciej miski i lekko ubijać do zgęstnienia. Wlać krem do czekolady i wymieszać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
9
Dodać ubite białko jaja i za pomocą metalowej łyżki złożyć razem, aż nie pozostanie smuga białka. Chill until needed.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
10
Każdą formę budyniową wyłożyć folią spożywczą.
11
Usuń wierzchołki ciasta za pomocą małego ząbkowanego noża, aby utworzyć płaską powierzchnię. Ostrożnie podzielić ciasta na 2 lub 3 warstwy przez ich środkami. W foremkach budyniowych składamy ciasto, namaczając każdą warstwę biszkoptu likierem i układając warstwę musem czekoladowym. Przykryj ciastka zwisającą folią spożywczą i delikatnie dociśnij. Schłodzić ciasto przez co najmniej 3 godziny lub do 2 dni przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
(z Kartonu)(z Kartonu)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Zielone M&M’sy3 Zielone M&M’sy
12
Białą czekoladę rozpuścić w małej misce na patelni z ledwo gotującą się wodą. Obróć każde ciasto i rozpakuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Plus 2 łyżki Masła, Podzielone1 łyżeczka Plus 2 łyżki Masła, Podzielone
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
13
Skropić wierzch każdego z odrobiną białej czekolady, pozwalając mu mżeć po bokach. Udekoruj za pomocą małej gałązki prawdziwego lub sztucznego ostrokrzewu. Pozostaw białą czekoladę na 20 minut przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Plus 2 łyżki Masła, Podzielone1 łyżeczka Plus 2 łyżki Masła, Podzielone
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn