Czekoladowe bombki
Czekoladowe bombki wymagają mniej więcej 1 godzina i 15 minut od początku do końca. Ta przystawka ma 733 kalorie, 10g białka, oraz 42g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 2,41 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka wodorowęglanu sody, czekolada, jajko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przepis ten zachwycił 212 osób. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Bombki Czekoladowe Bonbon, Czekoladowe Masło Orzechowe Bombes, oraz Bombki z musem mrożonym z białej czekolady i malin dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Masło 6 x 150ml zapiekane formy budyniowe i umieścić dysk pieczenia pergaminu w podstawie każdego z nich.
Aby zrobić biszkopt, umieść masło, czekoladę i kawę w misce na patelni gotującej się wody. Delikatnie podgrzać do rozpuszczenia, dodać wanilię i wymieszać do połączenia. Odstawić do ostygnięcia. Mąkę, kakao i wodorowęglan przesiać do innej miski, a następnie rozsypać w cukrze, rozbijając palcami wszelkie grudki cukru.
Jajka i jogurt wymieszać w dzbanku.
Do mąki dodać mieszankę czekoladową i jajeczną, wszystko wymieszać łopatką, aż nie będzie widocznych grudek mąki. Mieszaninę podzielić między 6 form, położyć na blasze i gotować w środku piekarnika przez 30 minut lub aż do wypchnięcia szaszłyku do ciasta wyjdzie czysty. Pozostawić do ostygnięcia na 10 minut, następnie przełożyć na stojak z drutu i całkowicie ostudzić. Może być wykonany do 5 dni wcześniej, dobrze zapakowany w folię spożywczą i przechowywany w szczelnym pojemniku; lub zamrażać do 6 tygodni.
Podczas gdy ciasta chłodne, zrobić mus czekoladowy. Roztopić czekoladę w małej misce na patelni gotującej się wody. Pozostawić do ostygnięcia na 5 minut, następnie wymieszać z żółtkiem.
Ubij białko w innej misce, aż stanie się sztywne, dodaj cukier i dalej ubijaj, aż będzie błyszczące i gęste.
Wlać śmietanę do trzeciej miski i lekko ubijać do zgęstnienia. Wlać krem do czekolady i wymieszać, aby połączyć.
Dodać ubite białko jaja i za pomocą metalowej łyżki złożyć razem, aż nie pozostanie smuga białka. Chill until needed.
Każdą formę budyniową wyłożyć folią spożywczą.
Usuń wierzchołki ciasta za pomocą małego ząbkowanego noża, aby utworzyć płaską powierzchnię. Ostrożnie podzielić ciasta na 2 lub 3 warstwy przez ich środkami. W foremkach budyniowych składamy ciasto, namaczając każdą warstwę biszkoptu likierem i układając warstwę musem czekoladowym. Przykryj ciastka zwisającą folią spożywczą i delikatnie dociśnij. Schłodzić ciasto przez co najmniej 3 godziny lub do 2 dni przed podaniem.
Białą czekoladę rozpuścić w małej misce na patelni z ledwo gotującą się wodą. Obróć każde ciasto i rozpakuj.
Skropić wierzch każdego z odrobiną białej czekolady, pozwalając mu mżeć po bokach. Udekoruj za pomocą małej gałązki prawdziwego lub sztucznego ostrokrzewu. Pozostaw białą czekoladę na 20 minut przed podaniem.