Czekoladowe bombki

Czekoladowe bombki
Czekoladowe bombki wymagają mniej więcej 1 godzina i 15 minut od początku do końca. Ta przystawka ma 733 kalorie, 10g białka, oraz 42g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 2,41 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka wodorowęglanu sody, czekolada, jajko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przepis ten zachwycił 212 osób. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Bombki Czekoladowe Bonbon, Czekoladowe Masło Orzechowe Bombes, oraz Bombki z musem mrożonym z białej czekolady i malin dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
2
Masło 6 x 150ml zapiekane formy budyniowe i umieścić dysk pieczenia pergaminu w podstawie każdego z nich.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
3
Aby zrobić biszkopt, umieść masło, czekoladę i kawę w misce na patelni gotującej się wody. Delikatnie podgrzać do rozpuszczenia, dodać wanilię i wymieszać do połączenia. Odstawić do ostygnięcia. Mąkę, kakao i wodorowęglan przesiać do innej miski, a następnie rozsypać w cukrze, rozbijając palcami wszelkie grudki cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
Papier RyżowyPapier Ryżowy
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Jajka i jogurt wymieszać w dzbanku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
5
Do mąki dodać mieszankę czekoladową i jajeczną, wszystko wymieszać łopatką, aż nie będzie widocznych grudek mąki. Mieszaninę podzielić między 6 form, położyć na blasze i gotować w środku piekarnika przez 30 minut lub aż do wypchnięcia szaszłyku do ciasta wyjdzie czysty. Pozostawić do ostygnięcia na 10 minut, następnie przełożyć na stojak z drutu i całkowicie ostudzić. Może być wykonany do 5 dni wcześniej, dobrze zapakowany w folię spożywczą i przechowywany w szczelnym pojemniku; lub zamrażać do 6 tygodni.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
6
Podczas gdy ciasta chłodne, zrobić mus czekoladowy. Roztopić czekoladę w małej misce na patelni gotującej się wody. Pozostawić do ostygnięcia na 5 minut, następnie wymieszać z żółtkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
7
Ubij białko w innej misce, aż stanie się sztywne, dodaj cukier i dalej ubijaj, aż będzie błyszczące i gęste.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
8
Wlać śmietanę do trzeciej miski i lekko ubijać do zgęstnienia. Wlać krem do czekolady i wymieszać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
9
Dodać ubite białko jaja i za pomocą metalowej łyżki złożyć razem, aż nie pozostanie smuga białka. Chill until needed.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
10
Każdą formę budyniową wyłożyć folią spożywczą.
11
Usuń wierzchołki ciasta za pomocą małego ząbkowanego noża, aby utworzyć płaską powierzchnię. Ostrożnie podzielić ciasta na 2 lub 3 warstwy przez ich środkami. W foremkach budyniowych składamy ciasto, namaczając każdą warstwę biszkoptu likierem i układając warstwę musem czekoladowym. Przykryj ciastka zwisającą folią spożywczą i delikatnie dociśnij. Schłodzić ciasto przez co najmniej 3 godziny lub do 2 dni przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
(z Kartonu)(z Kartonu)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Zielone M&M’sy3 Zielone M&M’sy
12
Białą czekoladę rozpuścić w małej misce na patelni z ledwo gotującą się wodą. Obróć każde ciasto i rozpakuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Plus 2 łyżki Masła, Podzielone1 łyżeczka Plus 2 łyżki Masła, Podzielone
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
13
Skropić wierzch każdego z odrobiną białej czekolady, pozwalając mu mżeć po bokach. Udekoruj za pomocą małej gałązki prawdziwego lub sztucznego ostrokrzewu. Pozostaw białą czekoladę na 20 minut przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Plus 2 łyżki Masła, Podzielone1 łyżeczka Plus 2 łyżki Masła, Podzielone
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn