Czekoladowa Babka

Czekoladowa Babka
Czekoladowy Babkan to bezglutenowe deser. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 145 kalorii, 3G białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 49 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest idealny do Wielkanoc. Udaj się do sklepu i odbierz sól, cukier, żółtko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Czekoladowa Babka, Czekoladowa Babka, oraz Czekoladowa Babka dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszać ciepłe mleko i 2 łyżeczki cukru w misce miksera.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Posypać drożdże na mieszaninie i odstawić do pienienia, o 5 protokół. (Jeśli drożdże nie pienią się, Odrzuć i zacznij od nowa z nowymi drożdżami.)
Składniki, których będziesz potrzebować
DrożdżeDrożdże
3
Dodać 1/2 szklanki mąki do mieszaniny drożdży i ubić na średniej prędkości, aż do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
DrożdżeDrożdże
4
Dodać całe jajka, żółtko, wanilię, sól i pozostałą 1/2 szklanki cukru i ubić do połączenia. Zmniejszyć prędkość do niskiej, następnie wymieszać w pozostałych 2 3/4 szklanki mąki, o 1/2 szklanki na raz. Zwiększyć prędkość do średniej, następnie ubić w maśle, kilka sztuk na raz, i nadal ubijać, aż ciasto będzie błyszczące i utworzy nici z wiosła do miski, o 4 protokół. (Ciasto będzie bardzo miękkie i lepkie.)
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
WaniliaWanilia
MasłoMasło
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Zeskrobać ciasto do lekko naoliwionej miski i przykryć miskę folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Niech ciasto rośnie w miejscu bez przeciągów w ciepłej temperaturze pokojowej, aż podwoi się luzem, 1 1/2 do 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
1
Wyłożyć każdą patelnię z 2 kawałkami pergaminu (1 wzdłuż i 1 w poprzek).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
2
Rozwałkuj ciasto lekko naoliwioną gumową szpatułką, a następnie podziel ciasto na połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
PunchPunch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
3
Rozwałkuj 1 kawałek ciasta na dobrze posypanej mąką powierzchni za pomocą lekko posypanego mąką wałka do ciasta w prostokąt o wymiarach 18 na 10 cali i ułóż długi bok najbliżej Ciebie.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
4
Ubić żółtko i śmietanę.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
żółtko Jajażółtko Jaja
5
Rozłóż 2 1/2 łyżki zmiękczonego masła na cieście, pozostawiając 1/2-calową granicę dookoła.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
CiastoCiasto
6
Posmaruj trochę mycia jajkiem na długiej granicy najbliżej Ciebie.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
7
Połowę czekolady posypać równomiernie masłem, następnie posypać połową cukru (2 łyżki stołowe). Zaczynając od dłuższego boku najdalej od Ciebie, rozwałkuj ciasto na przytulną kłódkę, szczypając mocno wzdłuż obranego jajkiem szwu, aby je uszczelnić. Doprowadzić końce dziennika razem, tworząc pierścień, szczypanie do uszczelnienia. Przekręć cały pierścień dwa razy, aby utworzyć podwójną figurę 8 i dopasuj do jednej z wyłożonych patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
CiastoCiasto
CukierCukier
RolkaRolka
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
8
Z pozostałego ciasta wyrabiamy kolejną babkę, trochę myjemy jajkiem, a pozostałe masło i czekoladę w ten sam sposób. Schłodzić pozostałą myjkę jajeczną, przykrytą, do użycia później. Luźno przykryć Patelnie folią z masłem (strona z masłem w dół) i pozostawić babki w wolnym od przeciągów miejscu w ciepłej temperaturze pokojowej, aż ciasto osiągnie szczyt patelni, 1 do 2 godzin. (Alternatywnie, pozostawić ciasto do wyrośnięcia w patelniach w lodówce 8 do 12 godzin; doprowadzić do temperatury pokojowej, 3 do 4 godzin, przed pieczeniem.)
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
MasłoMasło
CiastoCiasto
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
9
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Umyć wierzch ciasta pozostałą myjką jajeczną.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
JajkoJajko
11
Piec, aż szczyty są głębokie złoty kolor i dna dźwięk puste, gdy tapped (gdy bochenki są usuwane z patelni), o 40 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
12
Bochenki przełożyć na stelaż i schłodzić do temperatury pokojowej.
1
Babki przechowywać, owinięte w folię, a następnie folią, zamrożone 3 tygodnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje16
Ocena Zdrowia1
Magazyn