Czarny łosoś z chrupiącym kokosem kuskus
Czarny łosoś z chrupiącym kokosem kuskus może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 1337 kalorii, 63g białka, oraz 71 g tłuszczu. Na $7.02 za porcję, ten przepis okładki 55% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Mieszanka filetów z łososia, koszerna sól i pieprz, kuskus i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Czarny łosoś z ananasem Salsan i ryżem kokosowym, Zasmażane przegrzebki z mango pomidorowym kuskusem i Chili Aioli, oraz Czarny Łosoś dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. doprowadzić mleko kokosowe do wrzenia w średnim garnku.
Dodać kuskus i doprawić solą i pieprzem. Przykryć garnek, zdjąć z ognia i odstawić 10 minut. Na koniec wymieszaj cebulkę, pietruszkę, miętę i pestki dyni.
Tymczasem obie strony łososia przyprawiamy czerniejącą przyprawą.
Umieść rybę na pergaminie wyłożonym blachą do pieczenia, aż tylko gotowane przez, ale nadal średnio rzadko w centrum, o 10 protokół. Ułożyć kuskus, ułożyć rybę na wierzchu, podrzeć kilka dodatkowych listków mięty do dekoracji i podawać z cytrynowymi klinami (opcjonalnie).
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Couttures Chardonnay z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 30 dolarów za butelkę.
Xavier Monnot Bourgogne Les Grandes Coutures Chardonnay
Chardonnay Les Grandes Couttures pochodzi z trzech działek graniczących z Meursault z winoroślą w wieku od 15 do 51 lat. Gleby są głównie argile (gliny), przynosząc wagi i tekstury do tego Bourgogne Blanc.Rocznik 2015 pokazuje aromaty dojrzałego melona, orzecha laskowego i kremu cytrynowego, i wydają się być szersze i bardziej teksturalne niż wina z sąsiednich wiosek. Starzejące się małe beczki z francuskiego dębu nadają nutom tostów i wanilii.Biały burgund, ze swoim bogactwem, teksturą i smakami tostów dobrze pasuje do lekkich ryb i skorupiaków i może zrównoważyć sosy na bazie śmietany. Chardonnay w wieku dębowym z cieplejszych klimatów nadaje się dobrze do grillowanych ryb, skrobii, masła i prażonych orzechów.