Czarno-białe kwadraty budyniowe
Przepis na Kwadraty budyniu czarno-białego można przygotować w około 4 godziny i 20 minut. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten wegetariański przepis na lakto ovo zawiera 172 kalorie, 2 g białka i 8 g tłuszczu na porcję. Za 46 centów za porcję, ten przepis pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 24 osobom. Ten przepis z Allrecipes wymaga masła, mleka, budyniu z galaretką czekoladową i budyniu z galaretką o smaku waniliowym. 22 osoby były zadowolone, że wypróbowały ten przepis. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 14%, to danie jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Czarno-białe kwadraty budyniowe, Czarno-białe kwadraty i Czarno-białe kwadraty sernika.
Instrukcje
Wymieszaj pierwsze 2 składniki; dociśnij spód patelni o wymiarach 13 x 9 cali.
Ubij serek śmietankowy, suchą mieszankę budyniową waniliową i 1-1/2 szklanki mleka w dużej misce za pomocą miksera, aż dobrze się wymieszają; rozłożyć na skórce.
Ubijaj budyń czekoladowy i pozostałe mleko trzepaczką przez 2 minuty; łyżką do zamykanej plastikowej torby do przechowywania żywności. Odetnij mały róg od spodu torby. Wkładając końcówkę do mieszanki budyniowej, wyciśnij budyń czekoladowy na 6 wzdłużnych pasków nad budyniem waniliowym. Przeciągnij wykałaczkę przez paski, aby je ozdobić. Przechowywać w lodówce 4 godziny.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowe sherry, porto i Moscato d'Asti to moje ulubione dania na budyń. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Kremowa sherry NV Solera z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![Kremowe sherry NV Solera]()
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.