Cytrynowy Placek Bezowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj ciasta z cytryną. Ten przepis służy 8 i kosztuje 75 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 273 kalorie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi ci to Epikurious. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, wodę, żółtka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ogólnie ten przepis zarabia not so great spoonacular score of 15%. Spróbuj Cytrynowy placek bezowy, opowieści rodzinne i samouczek bezy, Meyer cytrynowy placek bezowy z imbirem cytrynowy placek Ciasteczkowy, oraz Pikantny pudding cytrynowy z lodami bezowymi cytrynowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni za pomocą lekko posypanego mąką wałka do 13-calowej rundy, a następnie dopasuj do 9-calowej płyty ciasta (pojemność 4 filiżanek). Przyciąć krawędź, pozostawiając zwis 1/2 cala, a następnie zaciskać dekoracyjnie. Lekko nakłuć skorupę widelcem, a następnie schłodzić 30 minut.
Wyłożyć skorupę folią i wypełnić cieście lub surowym ryżem.
Piec, aż strona jest ustawiona, a krawędź jest blado złoty, o 20 protokół. Ostrożnie wyjąć ciężarki i folię i piec skorupę, aż dno i bok będą złote, o 20 minut więcej.
Wyjąć z piekarnika i obniżyć temperaturę do 177°.
Żółtka ubić w małej miseczce.
Wymieszać cukier, skrobię kukurydzianą i sól w ciężkim średnim rondlu. Stopniowo dodawać wodę i mleko, ubijając do gładkości. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, ubijając często, gdy mieszanina zaczyna gęstnieć.
Wyjąć z ognia i stopniowo ubijać około 1 szklanki mieszaniny mleka w żółtka, a następnie ubijać mieszaninę żółtka w pozostałą mieszaninę mleka.
Dodaj skórkę z cytryny i sok i gotuj na wolnym ogniu, stale ubijając, 3 minuty.
Zdjąć z ognia i ubić na maśle, aż się włączy. Pokryj powierzchnię papierem woskowym, aby utrzymać ciepło.
Ubij białka z kremem z kamienia nazębnego i soli za pomocą miksera elektrycznego na średniej prędkości, aż utrzymają miękkie szczyty. Zwiększ prędkość do wysokiej i dodaj drobny cukier, 1 łyżkę na raz, ubijając, aż beza po prostu utrzyma sztywne, błyszczące szczyty.
Wlać gorące nadzienie do ciepłej skorupy ciasta i delikatnie wstrząsnąć, aby gładka Góra.
Rozprowadź bezę dekoracyjnie na gorącym nadzieniu, całkowicie pokrywając nadzienie.
Natychmiast piec, aż beza będzie złoto-brązowy, o 15 protokół. Schłodzić całkowicie na stojaku, 2 do 3 godzin.
Pokroić ząbkowanym nożem zanurzonym w zimnej wodzie.
* Jest to charakter placków bezowych, aby" płakać " płyn po schłodzeniu. Jeśli chcesz zmniejszyć ilość płynu płacze beza, kliknij tutaj.* Pie shell można piec 1 dzień wcześniej i całkowicie schłodzić, a następnie przechowywać, luźno przykryte, w temperaturze pokojowej.* Cytrynowy placek bezowy jest najlepszy w dniu, w którym jest wykonany, ale utrzymuje, przykryty i schłodzony, 2 dni.