Cytrynowy, Pachnący Rosół Z Kurczaka
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj cytrynowego, pachnącego bulionu z kurczaka. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 523 kalorie, 32G białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na $5.49 za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka czosnku, wody, imbiru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 9 godzin i 15 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pachnący Tajski Rosół Z Kurczakiem I Makaronem, Pachnące Curry Z Kurczaka, oraz Pachnący pieczony kurczak dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć 8 szklanki wody i ćwiartki udka kurczaka w holenderskim piekarniku. Doprowadzić do wrzenia, odtłuszczając i odrzucając pianę w razie potrzeby. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu.
Przycinaj i odrzucaj korzeń łodyg trawy cytrynowej; odrzucaj najtwardsze zewnętrzne liście. Rozbijaj łodygi płaską stroną noża.
Dodaj trawę cytrynową, imbir, czosnek i pieprz na patelnię. Częściowo przykryć i gotować na wolnym ogniu 50 minut, odtłuszczając i odrzucając pianę w razie potrzeby.
Wyjąć kurczaka z patelni za pomocą łyżki szczelinowej; rezerwy do innego użycia.
Wywar przecedzić przez durszlak wyłożony gazą; wyrzucić ciała stałe. Schłodzić do temperatury pokojowej. Przykryć i schłodzić przez 8 godzin lub przez noc. Odtłuścić tłuszcz stały z powierzchni; wyrzucić.
Rozgrzać bulion w holenderskim piecu na średnim ogniu i wymieszać z solą.