Cytrynowy Chleb Makowy
Cytrynowy chleb makowy jest Wegetariańskie przepis z 3 porcjami. Ten chleb ma 897 kalorii, 23G białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Na 1,47 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz olej roślinny, jaja, ekstrakt z wanilii i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 59 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 74%. Podobne przepisy to Chewy migdałowe batoniki z makiem (również odmiana cytrynowego maku), Cytrynowy Chleb Makowy, oraz Cytrynowy Chleb Makowy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Smaruj trzy patelnie do chleba 8x4 cale.
W dużej misce wymieszać mąkę, sól, proszek do pieczenia, mak i 2 1/2 szklanki białego cukru.
Dodać jajka, mleko, olej, ekstrakt z wanilii i cytryny; wymieszać na gładką masę, około 1 minuty.
Równomiernie wlać ciasto do przygotowanych patelni.
Piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 50 do 55 minut, lub aż wykałaczka włożona do środka bochenków wyjdzie czysta. Schłodzić bochenki w patelniach przez 10 minut przed wyjęciem do stojaka z drutu.
Połączyć sok pomarańczowy z pozostałym 3/4 szklanki cukru i pożądany smak ekstraktu; dobrze wymieszać.
Wlać tę mieszaninę na bochenek, gdy jest jeszcze gorący. Pozostawić bochenek do całkowitego ostygnięcia przed podaniem.