Cytrynowy Chleb Makowy

Cytrynowy Chleb Makowy
Cytrynowy chleb makowy jest Wegetariańskie przepis z 3 porcjami. Ten chleb ma 897 kalorii, 23G białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Na 1,47 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz olej roślinny, jaja, ekstrakt z wanilii i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 59 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 74%. Podobne przepisy to Chewy migdałowe batoniki z makiem (również odmiana cytrynowego maku), Cytrynowy Chleb Makowy, oraz Cytrynowy Chleb Makowy.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Smaruj trzy patelnie do chleba 8x4 cale.
Składniki, których będziesz potrzebować
ChlebChleb
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
W dużej misce wymieszać mąkę, sól, proszek do pieczenia, mak i 2 1/2 szklanki białego cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
MakowiecMakowiec
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
3
Dodać jajka, mleko, olej, ekstrakt z wanilii i cytryny; wymieszać na gładką masę, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wyciąg Z CytrynyWyciąg Z Cytryny
WaniliaWanilia
JajkoJajko
MlekoMleko
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
4
Równomiernie wlać ciasto do przygotowanych patelni.
5
Piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 50 do 55 minut, lub aż wykałaczka włożona do środka bochenków wyjdzie czysta. Schłodzić bochenki w patelniach przez 10 minut przed wyjęciem do stojaka z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
6
Połączyć sok pomarańczowy z pozostałym 3/4 szklanki cukru i pożądany smak ekstraktu; dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
EkstraktEkstrakt
CukierCukier
7
Wlać tę mieszaninę na bochenek, gdy jest jeszcze gorący. Pozostawić bochenek do całkowitego ostygnięcia przed podaniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia17
Rodzaje PotrawChleb
Magazyn