Cytrynowo-Czosnkowe Kliny Pita
Kliny pita cytrynowo-czosnkowa to Wegetariańskie przepis z 32 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 13 kalorii. Na 3 grosze za porcję, ten przepis okładki 0% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz masło, chlebek pita, skórkę z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 6%, co jest improwizowalne. Spróbuj Sałatka z homara z cytrynowo-czosnkowym klinem Pita, Czosnek i cytryna kurczak Pita, oraz Ogórek Pita Kliny dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz masło i czosnek w małym rondlu; podgrzewaj na małym ogniu, aż masło się rozpuści. Wymieszać ze skórką cytrynową.
Każdą pita przeciąć na pół, tworząc 4 cienkie rundy.
Posmaruj obie strony każdej rundy masłem.
Pokrój każdą rundę na 8 klinów.
Kliny pita umieścić w jednej warstwie na dużej blasze do pieczenia; posypać solą.
Piec w 350 przez 10 do 12 minut lub aż kliny pita są chrupiące i lekko rumiane. Odstawić do ostygnięcia.
Skrót: przygotuj chipsy pita kilka dni wcześniej i przechowuj w szczelnym pojemniku. Jeśli zostanie wyciśnięty na czas, Kup kupione w sklepie chipsy pita lub krakersy wodne.