Cytrynowo-Bazyliowy Orzotto
Cytrynowo-bazyliowe Orzotto może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 496 kalorii, 16G białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 1,82 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Jeśli masz parmezan, skórkę z cytryny, kaszę jęczmienną i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Grillowane kotlety wieprzowe cytrynowo-bazyliowe z cytrynowo-bazyliowym Orzo #GrillPorkLikeASteak, Beetroot orzotto, oraz Szparagi Orzotto Verde dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średnim rondlu o dużym dnie rozgrzać oliwę na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i saute aż pachnące i półprzezroczyste.
Dodać orzo i grzać przez 2 minuty, od czasu do czasu mieszając.
Dodać wino i gotować do wchłonięcia.
Stopniowo dodawać bulion z kurczaka, często mieszając. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu, obniżyć ogień i przykryć. Gotować przez 8 do 10 minut, aż płyn prawie się wchłonie i orzo będzie miękkie.
Wymieszać z groszkiem, parmezanem, świeżą bazylią, skórką z cytryny, gęstą śmietaną i sokiem z cytryny. Orzo przyprawiamy solą i pieprzem do smaku i podajemy.