Cytrynowe ciasto z szyfonu z skórką Gingersnap może być tylko deser szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 396 kalorii. Na 94 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 39 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz sól morską, masło, skórkę cytrynową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 19%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Cytrynowe Ciasto Szyfonowe Z Skórką Gingersnap, Szyfonowe Ciasto Z Persimmon Z Skórką Gingersnap, oraz Mus dyniowy z szyfonu ze skórką Gingersnap.
Instrukcje
1
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
2
Wymieszaj okruchy ciasteczek gingersnap, cukier i imbir w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Pomarańczowych I Brązowych Posypek
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Dodać roztopione masło i mieszać, aż mieszanina będzie równomiernie nawilżona.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
4
Przenieś mieszaninę okruchów do naczynia szklanego o średnicy 9 cali; mocno i równomiernie naciśnij okruchy na dole i na górze naczynia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekane Orzechy Pekan, Plus Trochę Do Podania
5
Piec, aż skorupa będzie jędrna i nieco ciemniejszy kolor, o 8 protokół. Całkowicie chłodna skórka.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
1
Wlać wystarczającą ilość zimnej wody do średniej miski, aby dojść do połowy boków; dodać 2 szklanki kostek lodu i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żelki Life Savers
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Wlać 1/4 szklanki wody do małej miseczki; posypać żelatyną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla Karłów
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Odstawić, aż żelatyna zmięknie, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla Karłów
4
3/4 szklanki cukru, sok z cytryny, żółtka, startą skórkę z cytryny i sól wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Gruszki Bartlett Lub D'Anjou
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
5
Trzepaczka stale na średnim ogniu, aż mieszanina zgęstnieje bardzo lekko (mieszanina będzie płaszcz łyżkę, ale nie będzie gruby jak twaróg) i termometr włożony do mieszaniny rejestry 160 ° F, około 6 minut (nie gotować).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
6
Dodać mieszaninę żelatyny; ubijać, aż żelatyna się rozpuści i mieszanina będzie gładka, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Dla Karłów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
7
Umieść rondel w misce z lodowatą wodą, aż cytryna będzie chłodna w dotyku, ubijając od czasu do czasu, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
8
Przelać nadzienie cytrynowe do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
9
Za pomocą miksera elektrycznego ubij śmietanę z cukrem pudrem w innej średniej misce, aż uformują się szczyty. Złóż 1/4 bitej śmietany do nadzienia cytrynowego, aż się włączy. Złóż pozostałą bitą śmietanę w 3 dodatkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółty Owocowy Roll-up
Cytrynowy Budyń Błyskawiczny
Dodatkowa Starta Skórka Pomarańczowa (opcjonalnie)
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
10
Przenieść nadzienie do ostygłej Skórki, lekko osadzając się w środku. Przechowywać w lodówce ciasto aż do napełnienia jest ustawiony, o 4 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
11
Do ahead: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Przechowywać w lodówce.
12
Odstawić w temperaturze pokojowej na 20 minut przed podaniem.
13
Wrzucić paski skórki cytryny z pozostałych 2 łyżki cukru w małej misce; odstawić 10 protokół. Przekręć skórkę, aby utworzyć loki (patrz wskazówka poniżej).
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruszki Bartlett Lub D'Anjou
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane Wiśnie
14
Dekoruj środek ciasta lokami ze skórki cytrynowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruszki Bartlett Lub D'Anjou
1
Usuń skórkę w długie paski za pomocą cytrusowego ostrza lub noża kanałowego. Przekręć paski wokół pałeczki, tworząc loki, a następnie przesuń loki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Galaretka Z Pomarańczy Pokrojona W Kliny, Idealna Na Nos