Cytrynowe ciasto Lindy
Cytrynowe ciasto Lindy może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru deserów. Jedna porcja zawiera 448 kalorii, 6G białka, oraz 18g tłuszczu. Na 63 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 50 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Przynosi ci to Epikurious. Udaj się do sklepu i odbierz proszek do pieczenia, cukier cukierniczy, jajka z wolnego wybiegu i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Cytrynowe ciasto Lindy, Ciasto Cytrynowe Mżawka, oraz Ciasto Cytrynowe Mżawka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. masło i mąkę 9-calowy non-stick bochenek patelni.
W średniej misce zmiksować masło i cukier razem z drewnianą łyżką (lub użyć miksera elektrycznego). Stopniowo ubijaj jajka i mieszaj, aż będą lekkie i puszyste. Wymieszaj skórkę z cytryny,mąkę i proszek do pieczenia i dobrze wymieszaj.
Dodać 2 łyżki soku z cytryny i ponownie dobrze wymieszać. Następnie ubij w mleku.
Ciasto wlać równomiernie do przygotowanego bochenka i piec przez 45 minut.
W międzyczasie wymieszaj pozostały sok z cytryny i cukier cukierniczy razem w małej misce, aby uzyskać glazurę.
Gdy jest gotowy, wyjąć ciasto z piekarnika i ostudzić na patelni przez 5 minut. Następnie obróć go na talerz. Wierzch ciasta przebić cienkim szaszłykiem. Łyżka glazury cytrynowej ostrożnie i równomiernie na ciasto, aż wszystko zostanie wchłonięte. Gotowe do jedzenia.
Przedruk za zgodą FOOD: Vegetarian Home Cooking © 2012 By Mary McCartney, Sterling Epicure, an imprint of Sterling Publishing Co., Inc. Zdjęcia Mary McCartney.