Cytrynowa Podeszwa Z Kaparami I Grzankami W Brązowym Sosie Maślanym

Cytrynowa Podeszwa z kaparami i grzankami w brązowym sosie maślanym to pescatarian przepis z 2 porcjami. Jedna porcja zawiera 501 kalorii, 18g białka, oraz 40 g tłuszczu. Na 3,51 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Ten przepis z finecooking.com ma 1 fanów. Mieszanka oleju canolan, masło, sól koszerna i pieprz, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć olej canolan można śledzić to danie główne z Wiśniowo-Morelowe Obroty jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Podeszwa z brązowym masłem, burakami i kaparami, Sole Meuniere z balsamicznym brązowym sosem maślanym, oraz Filet Z Podeszwy W Sosie Z Brązowego Masła Różanego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wskazówka: aby uzyskać segmenty cytrusowe, wystarczy pokroić końce owoców małym, ostrym nożem. Postaw owoc na jednym z jego ciętych końców i odetnij skórę w paski (Postaraj się uzyskać cały gorzki biały rdzeń). Pracując nad misą, Wytnij segmenty wolne od membrany, pozwalając każdemu segmentowi wpaść do miski, gdy idziesz.
Usunąć wszelkie nasiona z segmentów.
Rozgrzać piekarnik do 93°. stopić 1-1 / 2 Tbs. masła w 10-do 12-calowej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj kostki chleba na patelnię, mieszając i podrzucając prawie stale drewnianą łyżką, aż kostki będą złotobrązowe i chrupiące, 3 do 5 minut.
Odcedzić na papierowych ręcznikach i posypać solą. Wytrzyj patelnię. Podziel całą cytrynę.
Pokrój każdy segment na cztery części.
Przenieść do małej miski i dodać 1 Tbs. sok wyciśnięty z połowy cytryny. Filety z każdej strony lekko doprawić solą i pieprzem, a filety zagotować w mące, wytrząsając nadmiar.
Rozgrzać olej w patelni nonstick na średnim ogniu. Pracując partiami, aby uniknąć tłoczenia patelni, gotuj filety, aż pierwsza strona będzie lekko złota, około 2 minut. Używając dwóch szpatułek do podtrzymania delikatnej ryby, Odwróć filety i gotuj, aż druga strona będzie jasnozłota, a filety będą nieprzezroczyste, kolejne 2 minuty.
Przełożyć na dwa talerze obiadowe i ogrzać w piekarniku. Wytrzyj patelnię ręcznikiem papierowym i dodaj pozostałe 3 Tbs. masło. Na średnim ogniu, stopić masło i gotować, wirowanie patelni, aż masło zamienia średni brązowy, o 2 protokół. Natychmiast wyjąć patelnię z ognia i dodać segmenty cytryny i sok z cytryny, kapary, i pietruszka; doprawić do smaku solą i pieprzem.
Polać rybę sosem i posypać grzankami. Propozycje Serwowania
Podawać z herbed rice pilaf.
22, Tłuszcz Jednonienasycony
Oceń ten przepis i zobacz opinie
23, Tłuszcz Wielonienasycony
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryba w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris z 4.6 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
![Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris]()
Tangent Paragon Vineyard Pinot Gris
Oprawiony lekką cytrynową kwasowością i żywą mineralnością, thispinot gris został wykonany w tradycyjnym suchym stylu northern Italy.It jest zaskakująco treściwy, ze skoncentrowanymi smakami brzoskwini, imbiru i owoców tropikalnych, z nutą sosnowo-żywicznego charakteru. Świetne wino samo w sobie, styczne Pinot Gris dobrze pasuje do szerokiej gamy potraw, w tym owoców morza, makaronów z lekkimi sosami, nawet kiełbasek.