Cytrynowa Komosa Ryżowa
Spiced Lemon Quinoa wymaga około 40 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegański przepis służy 4 i kosztuje 1,04 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 242 kalorie, 9g białka, oraz 8G tłuszczu. Świetnie sprawdza się jako przystawka. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka szpinaku dla niemowląt, nasiona kminku, kolendra i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Przyprawiona jagnięcina z cytryną i ziołami quinoa, Pikantne Śniadanie Quinoa, oraz Przyprawione Ciasta Quinoa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dusić split groch z 2 szklanki wody w małym rondlu, aż po prostu miękkie, 25 do 30 protokół.
Osuszyć i osuszyć ręcznikiem.
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać nasiona gorczycy, przykryć, i gotować, aż pop, 1 minutę. Wymieszać z kminkiem; gotować kilka sekund, aż skwierczy, a następnie mieszać w split grochu, Curry liści, chile, kurkuma, i 1/2 łyżeczki. sól. Gotować, często mieszając, aż podzielony groszek zacznie świecić na złoty kolor, 2 minuty.
Dodaj szpinak do patelni, zwiększyć ogień do średniej wysokości, i gotować, mieszając, aż zwiędnie, 1 do 2 protokół.
Spuścić dowolny płyn. Wymieszać z komosą ryżową, mieszanką split-pea i 1 1/2 łyżki. sok z cytryny.
Dodaj więcej soku z cytryny i soli do smaku. Rozsypać kolendrę na górze.
* Znajdź liście curry na indyjskich rynkach.