Cytrusowo-ziołowy Indyk
Cytrusowo-ziołowy Indyk może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 18. Jedna porcja zawiera 252 kalorie, 42g białka, oraz 4G tłuszczu. Na 3,14 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać sól, pomarańcze, cytryny, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 35 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 56%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Ziołowo-Cytrusowe Burgery Z Indyka, Zioła i cytrusy-Indyk szkliwiony, oraz Pieczony Cytrusowo-Ziołowy Indyk dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pierś indyka posypać równomiernie solą i pieprzem.
Wymieszaj masło, rozmaryn i szałwię. Rozluźnij skórę z indyka, nie odłączając jej; rozprowadź mieszankę masła pod skórą. Ułóż jedną czwartą plastrów pomarańczy i cytryny na masle. Delikatnie pociągnij skórę za owoce. Płaszcz w sprayu do gotowania.
Umieść indyka na wyłożonej folią aluminiową patelni do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania.
Na patelni umieścić cebulę i pozostałe plastry pomarańczy i cytryny.
Piec w temperaturze 325 przez 2 godziny i 15 minut lub aż termometr do mięsa włożony w najgrubszą porcję zarejestruje 170, fastrygując co 30 minut. Przykryć luźno folią aluminiową pokrytą sprayem do gotowania, aby zapobiec nadmiernemu brązowieniu po 1 godzinie i 30 minutach, jeśli to konieczne.
Podawać z salsą żurawinową.