Cytrusowo-glazurowany Indyk z sosem Chipotle

Cytrusowo-glazurowany Indyk z sosem Chipotle
Cytrusowy Indyk z sosem Chipotle może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Na 63 grosze za porcję, ten przepis okładki 47% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 873 kalorii, 105g białka, oraz 39g tłuszczu każdy. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Mieszanka bulionu z kurczaka o niskiej soli, masło, chipotle chili i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Chipotle Citrus-Polędwiczki Z Indyka Szkliwione, Doskonały cytrusowy indyk i sos, oraz Południowo-zachodnia Turcja z sosem Chipotle dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Masło rozpuścić w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Zdjąć z ognia. Wymieszać w kolejnych 7 składnikach. Zamrażać, aż mieszanina zacznie jędrność, ale nadal jest do smarowania, około 30 minut. Odstawić 1/2 szklanki glazury cytrusowej do sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
SOSSOS
1
Roztopić masło w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać cebulę i zastrzeżone części indyka i smażyć, aż cebula są bardzo głębokie brązowe, o 22 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Cała TurcjaCała Turcja
3
Dodaj marchew, seler, i pomidory na patelni i wrzucić do blend. (Glazury i mieszanki warzyw mogą być wykonane 1 dzień wcześniej. Przykryć osobno i schłodzić. Przykryj indyka i wyluzuj.)
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
PomidorPomidor
MarchewMarchew
SelerSeler
Cała TurcjaCała Turcja
GlazuraGlazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Ustaw stojak w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Umieść mały stojak na środku dużej patelni do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
6
Posypać mieszankę warzywną z częściami indyka wokół stojaka. Spłukać indyka wewnątrz i na zewnątrz; osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Cała TurcjaCała Turcja
7
Umieścić indyka na stojaku w patelni do pieczenia. Zaczynając od końca szyi, ostrożnie wsuń rękę między skórę a mięso piersi, aby rozluźnić skórę. Rub 1/2 szklanki cytrusowej glazury na mięsie piersi pod skórą. Jeśli farsz indyka, łyżka farszu luźno do szyi i głównych ubytków. Włóż końcówki skrzydeł pod indyka; zwiąż nogi luźno, aby utrzymać kształt.
Składniki, których będziesz potrzebować
FarszFarsz
Cała TurcjaCała Turcja
GlazuraGlazura
MięsoMięso
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
8
Pędzel 1/3 szklanki glazury na górze i po bokach indyka (nie na dole); rezerwy pozostałej glazury.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
GlazuraGlazura
9
Indyka obficie posypać solą i pieprzem. Indyka (nie patelnię) luźno przykryć folią. Pieczeń 30 minut. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 177°; dodaj 1 szklankę bulionu na patelnię. Folię uciskać wokół indyka (nie na patelni). Pieczeń 1 godzina 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Cała TurcjaCała Turcja
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
10
Dodaj 1 szklankę bulionu na patelnię. Pieczony indyk, aż termometr włożony do najgrubszej części uda rejestruje 79°, dodając 1 szklankę bulionu co 30 minut, podnosząc folię do baste z sokami z patelni i usuwając folię w ciągu ostatnich 15 minut do brązowego indyka, o 3 godziny 30 minut dłużej, jeśli nie jest napawany lub 4 godziny 15 minut, jeśli jest nadziewany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
11
Przelej indyka na talerz. Namiot z folią; odstawić na 30 minut (wewnętrzna temperatura indyka wzrośnie o 5 do 10 stopni). Rezerwuj soki z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
1
Odcedzić soki z patelni do 8-filiżanki miarki, naciskając na ciała stałe, aby wydobyć trochę miąższu i jak najwięcej płynu; wyrzucić ciała stałe do sitka. Łyżka tłuszczu z wierzchu soków; Odrzuć tłuszcz.
Składniki, których będziesz potrzebować
EkstraktEkstrakt
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
SitoSito
PatelniaPatelnia
2
Dodać wystarczającą ilość bulionu z kurczaka do patelni soków w filiżance, aby zmierzyć 6 filiżanek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Wymieszać zarezerwowane 1/2 szklanki glazury cytrusów w ciężkim dużym rondlu na średnim ogniu do stopienia. Stopniowo dodawać mąkę; ubijać 1 minutę. Stopniowo ubijaj soki na patelni. Doprowadzić do wrzenia, ubijając, aż będzie gładka. Zmniejszyć ogień do średniej; gotować, aż sos lekko zgęstnieje, około 5 minut. Doprawić sosem solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SOSSOS
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
4
Posmaruj pozostałą glazurę na indyku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
GlazuraGlazura
5
Podawać indyka z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SOSSOS
6
* Chipotle chili w puszkach w pikantnym sosie pomidorowym, czasami nazywane adobo, są dostępne na rynkach Ameryki Łacińskiej, sklepach z artykułami spożywczymi i niektórych supermarketach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej PieprzowyOlej Pieprzowy
Sos PomidorowySos Pomidorowy
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia48
Magazyn