Curry ze szpinakiem i ciecierzycą
Jeśli chcesz dodać więcej Indyjski przepisy do repertuaru, szpinak & curry z ciecierzycy może być przepis należy spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.9 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, lacto ovo wegetariański i wegański przepis ma 96 kalorii, 4G białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. 67 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka łagodnej pasty curry, ryż basmati, łyżka soku z cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 99%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Curry z ciecierzycy i szpinaku, Szpinakowe Curry Z Ciecierzycy, oraz Curry z ciecierzycy i szpinaku.
Instrukcje
Pastę curry rozgrzać na dużej patelni nieprzywierającej. Gdy zacznie się dzielić, dodać cebulę i gotować przez 2 min, aby zmięknąć. Wskazówka w pomidory i bańki przez 5 minut lub aż sos zmniejszy.
Dodać ciecierzycę i trochę przypraw, a następnie gotować przez 1 min więcej. Zdejmij ciepło, a następnie wrzuć szpinak i pozwól, aby ciepło patelni zwiędło liście. Doprawić, dodać sok z cytryny i podawać z ryżem basmati.