Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur dania głównego, więc dać Curry soczewicy i brązowy ryż zapiekanka spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje 72 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 16G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 360 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Jest idealny do Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 50 minut. Udaj się do sklepu i odbierz ciemnopomarańczowe słodkie ziemniaki, soczewicę, naturalny pełnoziarnisty brązowy ryż i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać śliwkowe migdały, możesz podążać za tym daniem głównym z Mus Czekoladowy Z Awokado jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 92%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Sałatka Z Soczewicy + Brązowego Ryżu, Zupa Z Soczewicy I Brązowego Ryżu, oraz Sałatka Z Soczewicy Z Brązowego Ryżu.
Instrukcje
1
Rozgrzać piekarnik do 191°. w niedużej 2-lub 2 1/2-Quart zapiekanka, wymieszać wszystkie składniki z wyjątkiem migdałów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Migdały
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Przykryć i piec 1 godzinę do 1 godziny 15 minut lub do ryżu i soczewicy są miękkie. Odkryć i wymieszać mieszaninę.
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Indian w menu? Spróbuj sparować z Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Można spróbować Laurenz V Reserve uroczy Gruner Veltliner. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 35 dolarów za butelkę.