Curry z wołowiny i buraków

Curry z wołowiny i buraków
Curry z wołowiny i buraków to bezglutenowe przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 47g białka, 58 g tłuszczu, oraz w sumie 820 kalorii. Na 3,53 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 179 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest to dość drogie przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. Ten przepis z BBC Good Food wymaga melasy, kawałka imbiru o długości palców, mielonych goździków i kolendry. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 20 minut. Sprawdza się jako danie główne. Z łyżeczką wynik 91%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Curry z buraków i wołowiny wolno gotowane (Chukandar Gosht), Wild Rice, Baby Beetroot & Beef Kofta Salad (ft. Love Beets Baby Beetroot), oraz Kremowe curry z buraków.

Instrukcje

1
Włożyć buraki do dużej patelni z wodą, doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu do miękkości sprawdzić szaszłykiem; może trzeba najpierw usunąć mniejsze, podczas gdy większe kontynuują gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Odcedzić i ostudzić, a następnie założyć gumowe rękawice, aby obrać skórę i pozostałe łodygi. Pokroić na duże kawałki i odstawić dwie trzecie na później.
3
Pozostałą jedną trzecią buraka umieścić w maszynce lub blenderze z imbirem, czosnkiem, chilli, posiekaną kolendrą, strąkami kardamonu, pastą pomidorową, melasą, kminkiem, mieloną kolendrą, nasionami kopru włoskiego, goździkami i 2 łyżkami zmielonego czarnego pieprzu. Whizz do pasty.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
KardamonKardamon
Bułka Tarta, Kilka GarściBułka Tarta, Kilka Garści
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
4 Szklanki Mąki Pszennej4 Szklanki Mąki Pszennej
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Piekarnik do 160C / 140C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
5
Podgrzać połowę oleju w dużej ognioodpornej zapiekance. Smażyć kawałki wołowiny w partiach, aż rumiane na całym, usuwając do naczynia, jak idziesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
6
Dodać pozostały olej, obniżyć ogień, następnie wrzucić cebulę i smażyć delikatnie, aż zmięknie, zeskrobując mięsiste kawałki. Wrzucić pastę przyprawową i smażyć przez 5 minut, aż będzie naprawdę pachnąca. Wołowinę i kostki bulionowe z wystarczającą ilością wrzącej wody z czajnika do przykrycia. Doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu, a następnie umieścić na pokrywce i piec przez 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PrzyprawowaPasta Przyprawowa
Kostka BulionowaKostka Bulionowa
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
7
Odkryć i piec przez kolejne 30 minut, aż wołowina jest naprawdę miękkie. Umieścić z powrotem na płycie i wymieszać w garam masala i zarezerwowane buraków do ogrzewania przez. Dobrze doprawić solą, rozsypać liśćmi kolendry i podawać z naan, ryżem basmati i raitą lub jogurtem, jeśli chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż BasmatiRyż Basmati
Garam MasalaGaram Masala
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
2 Puszki (po 15-1/4 Uncji Każda) Pokrojonych W Plasterki Gruszek, Dobrze Odsączonych2 Puszki (po 15-1/4 Uncji Każda) Pokrojonych W Plasterki Gruszek, Dobrze Odsączonych
RaitaRaita
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
NaanNaan
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia32
Magazyn