Curry z wołowiny i buraków
Curry z wołowiny i buraków to bezglutenowe przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 47g białka, 58 g tłuszczu, oraz w sumie 820 kalorii. Na 3,53 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 179 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest to dość drogie przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. Ten przepis z BBC Good Food wymaga melasy, kawałka imbiru o długości palców, mielonych goździków i kolendry. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 20 minut. Sprawdza się jako danie główne. Z łyżeczką wynik 91%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Curry z buraków i wołowiny wolno gotowane (Chukandar Gosht), Wild Rice, Baby Beetroot & Beef Kofta Salad (ft. Love Beets Baby Beetroot), oraz Kremowe curry z buraków.
Instrukcje
Włożyć buraki do dużej patelni z wodą, doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu do miękkości sprawdzić szaszłykiem; może trzeba najpierw usunąć mniejsze, podczas gdy większe kontynuują gotowanie.
Odcedzić i ostudzić, a następnie założyć gumowe rękawice, aby obrać skórę i pozostałe łodygi. Pokroić na duże kawałki i odstawić dwie trzecie na później.
Pozostałą jedną trzecią buraka umieścić w maszynce lub blenderze z imbirem, czosnkiem, chilli, posiekaną kolendrą, strąkami kardamonu, pastą pomidorową, melasą, kminkiem, mieloną kolendrą, nasionami kopru włoskiego, goździkami i 2 łyżkami zmielonego czarnego pieprzu. Whizz do pasty.
Piekarnik do 160C / 140C wentylator / Gaz
Podgrzać połowę oleju w dużej ognioodpornej zapiekance. Smażyć kawałki wołowiny w partiach, aż rumiane na całym, usuwając do naczynia, jak idziesz.
Dodać pozostały olej, obniżyć ogień, następnie wrzucić cebulę i smażyć delikatnie, aż zmięknie, zeskrobując mięsiste kawałki. Wrzucić pastę przyprawową i smażyć przez 5 minut, aż będzie naprawdę pachnąca. Wołowinę i kostki bulionowe z wystarczającą ilością wrzącej wody z czajnika do przykrycia. Doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu, a następnie umieścić na pokrywce i piec przez 2 godziny.
Odkryć i piec przez kolejne 30 minut, aż wołowina jest naprawdę miękkie. Umieścić z powrotem na płycie i wymieszać w garam masala i zarezerwowane buraków do ogrzewania przez. Dobrze doprawić solą, rozsypać liśćmi kolendry i podawać z naan, ryżem basmati i raitą lub jogurtem, jeśli chcesz.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Lubanzi Chenin Blanc z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Lubanzi Chenin Blanc]()
Lubanzi Chenin Blanc
Lubanzi Chenin Blanc 2018 pochodzi z mieszanki starszych, suchych krzewów hodowlanych i młodszych, nawadnianych kroplami winorośli. Jego głęboki słomiany kolor wskazuje zarówno na dojrzałą świeżość, jak i złożoność. Nos przynosi owoce tropikalne i pestkowe, wywołując myśli o mandarynce i liczi. Podniebienie jest okrągłe i mięsiste, ponownie popychając liczi do przodu, wraz z białą brzoskwinią, morelą i zielonym jabłkiem, a wszystko to dzięki odrobinie podwyższonej kwasowości. Jest jasność i lekka nuta świeżo upieczonego chleba w całym. Wykończenie jest długie, miękkie i czułe.