Curry z wołowiny i buraków

Curry z wołowiny i buraków
Curry z wołowiny i buraków to bezglutenowe przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 47g białka, 58 g tłuszczu, oraz w sumie 820 kalorii. Na 3,53 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 179 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest to dość drogie przepis dla fanów indyjskiego jedzenia. Ten przepis z BBC Good Food wymaga melasy, kawałka imbiru o długości palców, mielonych goździków i kolendry. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 20 minut. Sprawdza się jako danie główne. Z łyżeczką wynik 91%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Curry z buraków i wołowiny wolno gotowane (Chukandar Gosht), Wild Rice, Baby Beetroot & Beef Kofta Salad (ft. Love Beets Baby Beetroot), oraz Kremowe curry z buraków.

Instrukcje

1
Włożyć buraki do dużej patelni z wodą, doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu do miękkości sprawdzić szaszłykiem; może trzeba najpierw usunąć mniejsze, podczas gdy większe kontynuują gotowanie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Odcedzić i ostudzić, a następnie założyć gumowe rękawice, aby obrać skórę i pozostałe łodygi. Pokroić na duże kawałki i odstawić dwie trzecie na później.
3
Pozostałą jedną trzecią buraka umieścić w maszynce lub blenderze z imbirem, czosnkiem, chilli, posiekaną kolendrą, strąkami kardamonu, pastą pomidorową, melasą, kminkiem, mieloną kolendrą, nasionami kopru włoskiego, goździkami i 2 łyżkami zmielonego czarnego pieprzu. Whizz do pasty.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
KardamonKardamon
Bułka Tarta, Kilka GarściBułka Tarta, Kilka Garści
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
4 Szklanki Mąki Pszennej4 Szklanki Mąki Pszennej
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Piekarnik do 160C / 140C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
5
Podgrzać połowę oleju w dużej ognioodpornej zapiekance. Smażyć kawałki wołowiny w partiach, aż rumiane na całym, usuwając do naczynia, jak idziesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
6
Dodać pozostały olej, obniżyć ogień, następnie wrzucić cebulę i smażyć delikatnie, aż zmięknie, zeskrobując mięsiste kawałki. Wrzucić pastę przyprawową i smażyć przez 5 minut, aż będzie naprawdę pachnąca. Wołowinę i kostki bulionowe z wystarczającą ilością wrzącej wody z czajnika do przykrycia. Doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu, a następnie umieścić na pokrywce i piec przez 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PrzyprawowaPasta Przyprawowa
Kostka BulionowaKostka Bulionowa
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
7
Odkryć i piec przez kolejne 30 minut, aż wołowina jest naprawdę miękkie. Umieścić z powrotem na płycie i wymieszać w garam masala i zarezerwowane buraków do ogrzewania przez. Dobrze doprawić solą, rozsypać liśćmi kolendry i podawać z naan, ryżem basmati i raitą lub jogurtem, jeśli chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż BasmatiRyż Basmati
Garam MasalaGaram Masala
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Szyfonowata Z Liści JarmużuSzyfonowata Z Liści Jarmużu
1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego
RaitaRaita
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie PaskiPapryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
NaanNaan
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia32
Magazyn