Przepis curry z warzywami mieszanymi (Sayur Kari) jest gotowy w około 45 minut i jest zdecydowanie spektakularny bezglutenowe i wegańskie opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 171 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 3,88 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz grzyby shiitake, galangal, thai chiles i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Kari (Żółta) Pasta Curry (Nam Phrik Kaeng Kari) Z " Simple Thai Food, Kurczak Żółty Curry (Kaeng Kari Kai), oraz Kari Ikan (malezyjskie Curry rybne) dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzać duży holenderski piekarnik na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor Pokrojony Na Osiem Klinów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Szklanki Startego Sera Pepper Jack, Podzielonego
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Dodaj szalotki i czosnek na patelnię i gotować przez 3 minuty lub aż pachnące, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Czosnek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Dodaj trawę cytrynową, red Thai chiles, imbir, i galangal na patelnię; gotować 3 protokół, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Thai Chili
Eliksir G
Galangal
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Dodać curry na patelnię; gotować 2 minuty, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Dodać mleko kokosowe i pozostałe składniki na patelnię; doprowadzić do wrzenia. Częściowo przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 20 minut. Odkryć i dusić 10 minut lub aż warzywa będą miękkie. Wyrzucić liście limonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Wina Botanica Mary Delany Chenin Blanc z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 32 dolarów za butelkę.