Curry z jagnięciny może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 17g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 483 kalorie. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.65 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Mieszanka pieprzu, brązowy sos bukietowy, mielone goździki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby użyć proszku curry można śledzić to danie główne z Lody Curry z Mango i pistacjami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Kotlety jagnięce z sosem curry lub jagnięciną, Curry Z Jagnięciny, oraz Curry Z Jagnięciny.
Instrukcje
1
Podsmaż seler, cebula,i jabłko na maśle w dużym holenderskim piecu na średnim ogniu, aż cebula jest złoty kolor. Wymieszać z mąką.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście Pietruszki
2
Połącz wodę i sos bukietowy; stopniowo dodawaj do smażonej mieszaniny, mieszając do uzyskania gładkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
1 Pasek Skórki Z Cytryny
3
Dodaj kolejne 6 składników, dobrze wymieszając. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia; zmniejszyć ogień. Przykryć i gotować na wolnym ogniu 30 minut lub aż mieszanina zgęstnieje i bąbelkami.
4
Podawać na gorącym ugotowanym ryżu z następującymi przyprawami: (po około 3/4 szklanki) chutney, płatkami kokosowymi, posiekanym jajkiem ugotowanym na twardo, pokruszonym boczkiem i solonymi orzeszkami ziemnymi.
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować, jest Winiarnia Good Hope Bush Vine Chenin Blanc. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 14 dolarów.