Curry Z Jagnięciny

Curry Z Jagnięciny
Przepis Jagnięcina Curry może zaspokoić swoje indyjskie pragnienie w około 2 godziny i 30 minut. Jedna porcja zawiera 300 kalorii, 18g białka, oraz 21 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 2,04 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 2 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Działa dobrze jako danie główne w rozsądnej cenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jeśli masz sól, kardamony, pastę pomidorową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kotlety jagnięce z sosem curry lub jagnięciną, Curry Z Jagnięciny, oraz Curry Z Jagnięciny.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej i masło w dużym rondlu i smażyć goździki, kardamony, laski cynamonu, liście laurowe i ziarna pieprzu, aż zaczną pękać (na średnim lub dużym ogniu), powinno to zająć około minuty.Następnie dodać pastę czosnkowo-imbirową i cebulę i smażyć na miękko i złociście (dodać trochę wody, jeśli mieszanina przykleja się do podstawy).Następnie dodaj kurkumę w proszku, chili w proszku, kolendrę w proszku, kminek w proszku i sól i smaż przez kolejne 5-10 minut, dodając trochę wody, jeśli to konieczne (pamiętaj, że przyprawy łatwo się palą).
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolendra MielonaKolendra Mielona
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
KurkumaKurkuma
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
Kminek MielonyKminek Mielony
Pasta ImbirowaPasta Imbirowa
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (każda)Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (każda)
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
1 Butelka (11-1/2 Uncji) Sosu Słodko-kwaśnego, Podzielona1 Butelka (11-1/2 Uncji) Sosu Słodko-kwaśnego, Podzielona
Smażona Cebula Z Serem CheddarSmażona Cebula Z Serem Cheddar
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Dodatkowe Pestki Słonecznika (opcjonalnie)Dodatkowe Pestki Słonecznika (opcjonalnie)
1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego1 Puszka (11,3 Uncji) Nektaru Brzoskwiniowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Pestki Słonecznika (opcjonalnie)Dodatkowe Pestki Słonecznika (opcjonalnie)
2
Dodać ubity jogurt i dokładnie wymieszać przez 2 minuty, a następnie wymieszać z koncentratem pomidorowym i gotować przez kolejne 5 minut.Teraz dodać kawałki mięsa i wymieszać dobrze upewniając się, że mięso jest pokryte mieszaniną curry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
3
Dodać tyle wody, aby przykryć jagnięcinę (około 1/2 litra), ponownie dobrze wymieszać, a teraz zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i pozostawić na wolnym ogniu delikatnie z pokrywką na 1 1/2 godziny.Teraz Dodaj w proszku garam masala i gotować przez kolejne 30 minut, aż sos zgęstnieje.Wymieszać posiekane liście kolendry i zdjąć z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Garam MasalaGaram Masala
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Dodatkowe Pestki Słonecznika (opcjonalnie)Dodatkowe Pestki Słonecznika (opcjonalnie)
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
4
Podawać na gorąco z ryżem basmati lub chlebem Naan (przepis #215545).
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż BasmatiRyż Basmati
NaanNaan

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé są świetnym wyborem dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Aichenberg Premium Gruner Veltliner z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Aichenberg Premium Gruner Veltliner
Aichenberg Premium Gruner Veltliner
Premium Gruner Veltlinern firmy Aichenberg to rodzinny austriacki przysmak. Ma aromaty świeżych owoców i pikantności, z nutami tropikalnych owoców i pieprzu. Świeżość w smaku daje smaki zielonych jabłek, które są trwałe i pakować poncz na finiszu. To wino dobrze pasuje do białego mięsa, ryb, serów i włoskich potraw, takich jak pizza i makarony.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia9
Magazyn