Curry Sweet Potato & Wild Rice Soup
Curry Sweet Potato & Wild Rice Soup może być tylko zupą, której szukasz. Ten przepis służy 2 i kosztuje $1.14 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 142 kalorie. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 307 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Jest idealny do Jesień. Udaj się do sklepu i odbierz bulion warzywny, cebulę, mleko roślinne i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Zdrowe i pyszne: curry słodkie ziemniaki i brązowy ryż zupa, Ze spiżarni: zupa z dyni i dzikiego ryżu, oraz Dziki Ryż - Sałatka Ze Słodkich Ziemniaków Z Gruszkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218°.
Pieczemy słodkie ziemniaki, aż do całkowitego ugotowania, około 45 minut do 1 godziny. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia, a następnie odkleić skórę i wyrzucić.
Przenieść ziemniaki do blendera. W średnim rondlu połącz cebulę, czosnek, bulion, curry i garam masala. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do niskiej, przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż cebula są przezroczyste, o 5 do 7 protokół.
Przenieś do blendera, dodaj mleko bezmleczne i zmiksuj na gładką i kremową masę. Wróć do rondla i dokładnie podgrzej. Dostosuj przyprawy, dodając 1/4 łyżeczki więcej curry lub garam masala w razie potrzeby. Jeśli zupa staje się zbyt gęsta, cienka z odrobiną mleka lub wody bezmlecznej. Wrzuć do miski i łyżkę ciepłego dzikiego ryżu do środka.
Posypać zmielony cynamon do dekoracji i podawać.Uwaga: ten przepis z czasem staje się bardziej aromatyczny. Jeśli to możliwe, zrób dzień wcześniej i delikatnie podgrzej.Informacje Żywieniowe
16gdietary Fiber2gSugars1gProtein6g