Curry Squash zupa z jabłkami i Cheddar topi

Curry Squash zupa z jabłkami i Cheddar topi
Curry Squash zupa z jabłkami i Melts Cheddar może być tylko głównym daniem szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 29g białka, 58 g tłuszczu, oraz w sumie 925 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.35 za porcję. Jeśli masz chleb, cebula, butternut, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć jabłko galan można śledzić to danie główne z Szewc Jabłkowy jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 10 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Curry Butternut Squash brokuły Cheddar i kozi ser zupa, Curry Squash i zupa jabłkowa, oraz Curry Butternut Squash and Apple Soup dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Cook ' s Note: dla substytutu curry, połączyć 2 łyżeczki kurkumy, 1 1/2 łyżeczki każdego mielonego kminku i mielonej kolendry, 1/2 łyżeczki każdego mielonego musztardy i mielonego imbiru i 1/4 łyżeczki każdego mielonego cynamonu i pieprzu cayenne. Do zupy squash Curry: Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. Ubierz squash z EVOO płaszcz lekko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolendra MielonaKolendra Mielona
Cynamon MielonyCynamon Mielony
1 Całe świeże Jalapeno1 Całe świeże Jalapeno
Musztarda W ProszkuMusztarda W Proszku
1/4 Szklanki Suszonej Musztardy1/4 Szklanki Suszonej Musztardy
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Kminek MielonyKminek Mielony
KurkumaKurkuma
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
JukonJukon
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
3
Posypać solą, pieprzem i odrobiną świeżo utartej gałki muszkatołowej, posypać proszkiem curry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
4
Skropić cały miód i piec na złoty na brzegach i bardzo miękkie, o 25 protokół. Przyprawy będą tosty z dyni i wypełnić powietrze z wspaniały aromat. W międzyczasie podgrzej mżawkę EVOO w garnku do zupy na średnim lub średnim ogniu, a następnie dodaj masło do stopienia. Czosnek, marchew, jabłka i cebulę wymieszać i posypać solą i pieprzem. Gotować, częściowo przykryte, aż zmiękną, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
JukonJukon
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
5
Wlać bulion i mżawkę miodu (lub chutney). Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć do duszenia i gotować, aż warzywa zmiękną, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzaneżółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Sugestia Podania: Sałata I Pokrojone PomidorySugestia Podania: Sałata I Pokrojone Pomidory
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
6
Dodać pieczoną dynię i puree blenderem zanurzeniowym, w razie potrzeby przerzedzając zupę wodą. Zupa może być przemiennie puree w partiach w robocie kuchennym lub blenderze o dużej mocy. Dostosuj przyprawę. Schłodzić i przechowywać do przygotowania posiłku, doprowadzając do temperatury pokojowej, a następnie podgrzać nad średnim płomieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)Starty Ser Cheddar, Pokrojona Zielona Cebula I Kwaśna śmietana (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blender ZanurzeniowyBlender Zanurzeniowy
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1
Każdą kromkę chleba posmarować z jednej strony zmiękczonym masłem, a z drugiej chutney. Wypełnij kanapki, Chutney side-in, z serem i jabłkami w centrum. Smażyć kanapki na średnim ogniu, aż ser się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje4
Ocena Zdrowia24
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn