Malay Curry z wołowiną lub jagnięciną może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje 3,68 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 32G białka, 75 g tłuszczu, oraz w sumie 858 kalorii. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Mieszanka kremu kokosowego, cebula, papryka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Ten przepis z Food.com ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Bo-Kaap Cape Malay Kerrie-Południowoafrykański Przylądek Malajski, Cape Malay Curry, oraz Cape Malay Curry dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Dodaj tyle wody do przypraw, aby uzyskać sztywną pastę, a następnie odstawić na kilka minut.Dodać puree z cebuli, czosnek, ostra papryka, papryka, i imbir.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Całe Migdały, Ze Skórką I Prażone
Wietnamskie Chipsy Cynamonowe
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
1 Pasek Skórki Z Cytryny
2
Rozgrzać olej i smażyć pastę przyprawową przez około 5 minut; mieszać, aby zapobiec przyklejeniu. Następnie dodać puree i smażyć przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Przyprawowa
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
3
Mięso z kostek połączyć z powyższym w zapiekance i wstawić do piekarnika nagrzanego do 191° gotować przez około 1 godzinę.W międzyczasie podgrzać mleko z kremem kokosowym.W połowie gotowania zapiekanki dodaj krem kokosowy, płatkowany kokos i puree z tamaryndowca do naczynia. Wymieszać i w razie potrzeby dodać wodę lub wywar.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Kokosowe
Krem Kokosowy
Tamarynd
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
1 Pasek Skórki Z Cytryny
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose
Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé to moje najlepsze propozycje dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Możesz spróbować Pratsch Organic Gruner Veltliner (1 litr). Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 14 dolarów za butelkę.