Curry Lamb " Cygara
Curry Lamb " cygara to bezglutenowe przepis z 36 porcjami. Na 41 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 128 kalorii, 3G białka, oraz 7G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz mleko kokosowe, bulion z kurczaka, trójkąt z yufka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia not so awesome spoonacular score of 17%. Podobne przepisy to Jagnięcina Curry, Jagnięcina Z Czerwonym Curry, oraz Curry Jagnięce Klopsiki.
Instrukcje
Na dużej patelni, rozgrzać olej rzepakowy.
Dodać jagnięcinę i gotować na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż nie będzie śladu różu, około 7 minut. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść mięso na talerz.
Dodaj cebulę i czosnek na patelni i gotować, mieszając, aż zmiękną, ale nie rumiane, 2 do 3 protokół.
Powrót mięso na patelnię i dodać curry. Gotować, mieszając, aż pachnące, o 2 protokół.
Dodać mleko kokosowe i bulion z kurczaka i doprowadzić do wrzenia.
Dodaj słodkie ziemniaki, pomidory, anyż, liść laurowy, 1 łyżeczkę sosu habanero i obfite szczypty soli, pieprzu i cukru. Dusić na umiarkowanie małym ogniu, aż słodki ziemniak będzie miękki i ciecz zostanie wchłonięta, około 20 minut.
Przenieść nadzienie do miski i ostudzić. Odrzuć anyż Gwiaździsty i liść laurowy. Wymieszać z fetą.
Lekko posmaruj obie strony 1 trójkąta yufka wodą. Ustaw go na powierzchni roboczej z zaostrzonym końcem od Ciebie. Pozostałe ciasto przykryj folią.
Rozprowadzić 1 łyżkę nadzienia wzdłuż dolnej krawędzi trójkąta.
Rozwałkuj ciasto od dołu, składając po bokach.
Przenieść do talerza, szew stronie w dół. Powtórz z pozostałą yufką i nadzieniem.
Ciepło 2 cale oleju roślinnego w dużej głębokiej patelni. Smażyć cygara partiami, po 6 na raz, obracając, aż będą złote i chrupiące, około 3 minut.
Odcedzić na stojaku ustawionym na blasze do pieczenia.
Zrób to z wyprzedzeniem: niegotowane cygara można zamrozić w szczelnym pojemniku między warstwami papieru woskowego na kilka tygodni. Nie rozmrażaj przed smażeniem.
Uwagi: Yufka jest zwijana nieco grubsza niż filo; często smażona, aby zrobić Tureckie pikantne wypieki zwane sigara borek. Jest on dostępny w bliskowschodnich sklepach spożywczych i pocztą Z Przyczepy Adriana (800-316-0820). Azjatyckie owijki sajgonki (nie owijki z jajkiem) są najlepszym substytutem.