Curry Butternut-Zupa Z Krewetek
Curry Butternut - Shrimp Bisque jest bezglutenowe i pierwotne zupa. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 144 kalorie. Na 81 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 25. Udaj się do sklepu i odbierz mielony pieprz, śmietanę do bicia, curry i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Curry Butternut Squash Bisque, Curry Butternut Squash Bisque, oraz Curry Butternut Squash Bisque przez: Jennifer.
Instrukcje
Obierz krewetki i devein, w razie potrzeby. Odstawić.
Roztopić masło w 4-quart ciężki rondel na średnim ogniu; dodać cebulę, i smażyć 7 do 8 minut lub do miękkości. Zmniejszyć ogień do średniej; dodać squash, i gotować, mieszając od czasu do czasu, 15 minut lub do miękkości.
Dodaj 1 bulion puszka, krewetki, curry, i tymianek, i gotować 2 do 3 minut lub po prostu aż krewetki skręcić różowy.
Mieszanka procesowa w blenderze lub robocie kuchennym do uzyskania gładkości, zatrzymując się, aby zeskrobać boki.
Powrót mieszaniny do rondla; dodać pozostały bulion i doprowadzić do wrzenia. Wymieszać w 1 szklance ubijania śmietany, sól, i pieprz; zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować na wolnym ogniu 5 minut.
Dekorować, w razie potrzeby.