Curry A La King
Curry a la King to Wegetariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 235 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.18 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 11 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz cebulę, curry, imbir i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby wykorzystać skracanie warzyw można śledzić to danie główne z Sernik Wiśniowy Muddy Buddies jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Mardi Gras King cake Cupcakes: pasuje do króla i królowej, Ham A La King, oraz Wszyscy ludzie króla dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować biały sos, roztopić skrócenie na małej patelni na małym ogniu, dodać mąkę i mieszać, aż będzie gładka i bąbelkowa.Powoli dodawać mleko podczas mieszania. Gotować do zgęstnienia.Doprawić solą i pieprzem, do taste.In nowy pan brown tofu, cebula, imbir i czosnek w trochę oliwy z oliwek na średnim ogniu.
Dodaj curry, sos chili, sól i pieprz, do smaku.
Dodaj biały sos.Mieszać aż dobrze wymieszane i ogrzane przez.
Podawać na ryżu.W razie potrzeby, top każdej porcji z rodzynkami i orzeszkami ziemnymi.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. David & Nadia Chenin Blanc z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 36 dolarów za butelkę.
![David & Nadia Chenin Blanc]()
David & Nadia Chenin Blanc
Chenin Blanc ze Swartlandu po raz kolejny skupia się na różnych starych winnicach, od nasadzeń w latach 1962-1982 i opartych na granicie z Paardeberg, zmieszanym ze schale/schist od wschodu, gliną od północy i żelazem z zachodniej części Swartlandu. Winorośl uprawiana na suchym lądzie przetrwała próbę czasu i pokazuje ostateczny powód, dla którego Chenin Blanc jest ich głównym celem w Swartland. Cała masa tłoczona i naturalnie fermentowana, dojrzewana przez 11 miesięcy w starych, neutralnych beczkach z francuskiego dębu.