Curry A La King

Curry A La King
Curry a la King to Wegetariańskie danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 235 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.18 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 11 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz cebulę, curry, imbir i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby wykorzystać skracanie warzyw można śledzić to danie główne z Sernik Wiśniowy Muddy Buddies jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Mardi Gras King cake Cupcakes: pasuje do króla i królowej, Ham A La King, oraz Wszyscy ludzie króla dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby przygotować biały sos, roztopić skrócenie na małej patelni na małym ogniu, dodać mąkę i mieszać, aż będzie gładka i bąbelkowa.Powoli dodawać mleko podczas mieszania. Gotować do zgęstnienia.Doprawić solą i pieprzem, do taste.In nowy pan brown tofu, cebula, imbir i czosnek w trochę oliwy z oliwek na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipsy Tortilla O Smaku LimonkiChipsy Tortilla O Smaku Limonki
Jagody, Usuń Wszystkie Małe Lub Zbyt Miękkie JagodyJagody, Usuń Wszystkie Małe Lub Zbyt Miękkie Jagody
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
1 Butelka (11-1/2 Uncji) Sosu Słodko-kwaśnego, Podzielona1 Butelka (11-1/2 Uncji) Sosu Słodko-kwaśnego, Podzielona
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Cienko Pokrojony, Ugotowany Indyk, PoszarpanyCienko Pokrojony, Ugotowany Indyk, Poszarpany
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Białe Bułki ObiadoweBiałe Bułki Obiadowe
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Do 1 1/2 Szklanki Fasoli Smażonej, Dokładnie Podgrzanej, Dodać Trochę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania1 Do 1 1/2 Szklanki Fasoli Smażonej, Dokładnie Podgrzanej, Dodać Trochę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania
2
Dodaj curry, sos chili, sól i pieprz, do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipsy Tortilla O Smaku LimonkiChipsy Tortilla O Smaku Limonki
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
3 łyżki Drobno Posiekanych Ogórków Kiszonych3 łyżki Drobno Posiekanych Ogórków Kiszonych
3
Dodaj biały sos.Mieszać aż dobrze wymieszane i ogrzane przez.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
4
Podawać na ryżu.W razie potrzeby, top każdej porcji z rodzynkami i orzeszkami ziemnymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek BlanszowanyCzosnek Blanszowany
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. David & Nadia Chenin Blanc z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 36 dolarów za butelkę.
David & Nadia Chenin Blanc
David & Nadia Chenin Blanc
Chenin Blanc ze Swartlandu po raz kolejny skupia się na różnych starych winnicach, od nasadzeń w latach 1962-1982 i opartych na granicie z Paardeberg, zmieszanym ze schale/schist od wschodu, gliną od północy i żelazem z zachodniej części Swartlandu. Winorośl uprawiana na suchym lądzie przetrwała próbę czasu i pokazuje ostateczny powód, dla którego Chenin Blanc jest ich głównym celem w Swartland. Cała masa tłoczona i naturalnie fermentowana, dojrzewana przez 11 miesięcy w starych, neutralnych beczkach z francuskiego dębu.
TrudnośćŚredni
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia4
Magazyn