Cukinia Nadziewana Z Bliskiego Wschodu
Nigdy nie można mieć zbyt wiele middl Wschodniej receptur, więc dać Bliskiego Wschodu nadziewane cukinia spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 213 kalorii, 11g białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na $1.49 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 33 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka ryżu basmati, pieprz, mięta i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 95%, co jest świetne. Spróbuj Bliskowschodnie Łodzie Z Cukinią Nadziewaną, Bliskowschodni Dip Z Cukinii, oraz Gołąbki Z Bliskiego Wschodu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zmiksować zmieloną jagnięcinę, ryż basmati, 2 łyżki przecieru pomidorowego, 1/2 łyżeczki mięty, sól i pieprz; dobrze wymieszać i odstawić.
Pokroić końce off cukinii i wydrążać centra za pomocą corer jabłko. Mieszanka jagnięca.
Wymieszać razem Pozostałe przecier pomidorowy z 1/2 łyżeczki soli w dużej patelni.
Włożyć nadziewaną cukinię do sosu i dodać wystarczającą ilość wody, aby pokryć cukinię. Doprowadzić do duszenia na średnim ogniu, a następnie zmniejszyć ogień do średnio-niskie, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut.
Wymieszać z czosnkiem, sokiem z cytryny i pozostałą 1/2 łyżeczki mięty. Odzyskać, i gotować dodatkowe 15 minut. Aby służyć, pokroić cukinię w poprzek na okrągło i ułożyć na talerzu. Łyżka sosu na wierzchu.