Cukinia Marynowana W Curry
Na 1,55 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 287 kalorii, 4G białka, oraz 2G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 256 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz ocet jabłkowy, sól do marynowania, cukier granulowany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 48 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Burak Marynowany Curry Deviled Jajka, Marynowana Cukinia, oraz Marynowane Wstążki Z Cukinii dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umyć cukinię, a następnie, za pomocą mandoliny, pokroić w plastry grubości 1/2 cala.
W dużym garnku połączyć ocet jabłkowy, wodę, cukier, sól, curry, nasiona gorczycy i kurkumę i doprowadzić do wrzenia.
Dodaj plasterki cukinii. Gotować przez 5-6 minut, aż płyn wróci do wrzenia i cukinia zacznie żółknąć.
Plastry cukinii zapakować do przygotowanych słoiczków i przykryć płynem. Użyj pałeczki, aby upewnić się, że nie ma żadnych pęcherzyków powietrza uwięzionych między plasterkami cukinii. Wytrzeć obręcze, nałożyć pokrywki i pierścienie i przetworzyć w pojemniku do kąpieli we wrzącej wodzie przez 10 minut. Po upływie czasu wyjmij słoiki z konserwy i połóż na złożonym ręczniku kuchennym do ostygnięcia.
Gdy słoiki powrócą do temperatury pokojowej, Usuń pierścienie i sprawdź uszczelnienia. Zamknięte słoiki można przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu przez okres do jednego roku. Jeśli jakiekolwiek słoiki nie zapieczętowały się, umieść w lodówce i użyj natychmiast.
Pozostaw ogórki kiszone w słoikach przez co najmniej 48 godzin przed otwarciem.