Cukierki karmelowo-orzechowe
Przygotowanie cukierków karmelowo-orzechowych zajmuje około 25 minut od początku do końca. Za 27 centów za porcję otrzymujesz przystawkę dla 24 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka , 11 g tłuszczu i łącznie 188 kalorii . To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i przyjazną dla FODMAP . Jest ona dostarczana przez Taste of Home. Udaj się do sklepu i kup masło, karmelki, pianki i kilka innych rzeczy, aby przygotować ją dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 0% , to danie jest bardzo złe (ale nadal można je naprawić). Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się również spodobać przepisy takie jak Divine Christmas Candy Cane Cookies , Candy Cane Chocolate Marshmallows i Candy Cane Chocolate Ice Cream .
Instrukcje
Umieść karmelki, masło i śmietanę w 2-qt. bezpiecznym dla mikrofali naczyniu. Podgrzewaj w kuchence mikrofalowej, bez przykrycia, na średniej mocy przez 1 minutę; mieszaj. Podgrzewaj w kuchence mikrofalowej przez kolejne 1-2 minuty, mieszając co minutę, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodaj cukier, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
Dodaj orzeszki ziemne. Delikatnie wmieszaj pianki.
Posyp kokosem pasek o wymiarach 10 cali x 5 cali na dwóch arkuszach woskowanego papieru; nakładaj mieszankę karmelową na środek kokosa. Używając woskowanego papieru, pokryj karmel kokosem i zwiń w dwa 10-calowe wałki. Wyrzuć woskowany papier. Zawiń wałki w folię spożywczą i schłódź przez 4 godziny.
Pokrój kłody na plasterki o grubości 1/2 cala. Przechowuj w szczelnym pojemniku w lodówce.