Cukierki Ciasteczka Karmelowe
Caramel Cookie Candy to deser na 48 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 1 g białka, 12 g tłuszczu i łącznie 261 kalorii. Za 38 centów za porcję ten przepis pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Jeśli masz pod ręką sól, masło, cukier cukierniczy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 15 minut. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 8%, to danie można ulepszyć. Candy Cookie Pie, Candy Cookie Rożki i Candy Cookie Cups są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375°. Linia 13-calowa. x 9 cali rozłóż na patelni folię i posmaruj folię 2 łyżeczkami masła; odłożyć na bok.
W dużej misce utrzyj cukier puder z pozostałym masłem na jasną i puszystą masę. Ubij jajko i wanilię.
Połącz mąkę, proszek do pieczenia i sól; stopniowo dodawać do ubitej masy i dobrze wymieszać. Wciśnij ciasto do przygotowanej formy.
Piec 16-20 minut lub do momentu lekkiego zrumienienia. Studzimy na drucianej kratce.
Aby przygotować karmel, w dużym rondlu połącz cukier, syrop kukurydziany i masło. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, ciągle mieszając. Gotuj delikatnie przez 4 minuty, bez mieszania.
Zdjąć z ognia; stopniowo dodawaj mleko.
Zmniejsz ogień do średnio-niskiego i gotuj, aż termometr do cukierków wskaże 238° (faza miękkiej kuli), ciągle mieszając.
Zdjąć z ognia; wymieszać z wanilią.
Wylać na przygotowany spód. Przechowywać w lodówce 2 godziny lub do momentu, aż karmel stwardnieje.
Za pomocą folii wyjmij cukierki z formy. Delikatnie zdejmij folię; pociąć na kawałki o wymiarach 3-1/4x3/4 cala. słupy. W kuchence mikrofalowej rozpuść polewę z cukierka; mieszaj, aż będzie gładka. Zanurz batony w czekoladzie; pozwolić, aby nadmiar spłynął.
Umieścić na woskowanej kartce wyłożonej papierem; przechowywać w lodówce aż do stężenia. Przechowywać w szczelnym pojemniku.
Polecane wino: Cream Sherry, Madera, Prosecco
Ciasteczka w menu? Spróbuj połączyć z kremowym sherry, maderą i prosecco. Słodkie, musujące Prosecco nie przytłacza prostego cukru i kruchych ciasteczek, słodka kremowa sherry uzupełnia korzenne ciasteczka, a orzechowe nuty Madery idealnie komponują się z ciasteczkami z orzechami. Możesz spróbować Bollinger Brut Special Cuvee. Oceniającym podoba się, z oceną 4,2 na 5 gwiazdek i ceną około 60 dolarów za butelkę.
![Bollinger Brut Special Cuvee]()
Bollinger Brut Special Cuvee
Złocisty kolor, charakterystyczny dla czarnych odmian winorośli. Bardzo drobne bąbelki. W nosie piękna, aromatyczna złożoność, dojrzałe owoce i korzenne aromaty, z nutami pieczonych jabłek, kompotu jabłkowego i brzoskwiń. Na podniebieniu subtelne połączenie struktury, długości i żywości. Bąbelki są jak aksamit. Smak gruszki, brioszki i pikantne aromaty, nuty świeżego orzecha włoskiego. Łącz się ze wszystkimi rybami, zwłaszcza sushi i sashimi, skorupiakami, takimi jak krewetki, krewetki, raki i grillowany homar, drób i białe mięso, orzechy nerkowca, parmezan lub prosciutto.