Crunchy Peanut Caramel Nugat Candy Bar
Crunchy Peanut Caramel Nugat Candy Bar może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Jedna porcja zawiera 396 kalorii, 5G białka, oraz 24g tłuszczu. Ten przepis podaje 27 i kosztuje 83 centy za porcję. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Mieszanka kremu z prawoślazu, granulowanego cukru, ciężkiej śmietany i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowy dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 15%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Karmelowy Nugat Candy, Crunchy Peanut Butter Candy, oraz Ciasto Orzechowo-Karmelowo-Batonowe podobnych receptur.
Instrukcje
Wyposażenie specjalne: żaroodporna szpatułka, termometr cukierkowy
Spryskaj naczynie do pieczenia o wymiarach 13 na 9 cali za pomocą nieprzywierającego sprayu i wyrównaj papierem pergaminowym, pozostawiając 2 cale zwisu z każdej strony.
Połączyć masło orzechowe, wanilia i krem marshmallow w dużej misce i rezerwy.
Połącz cukier, śmietanę i masło w małym rondlu o ciężkim dnie na średnim ogniu. Mieszać żaroodporną szpatułką, aż cukier się rozpuści. Dopasuj rondel do termometru cukierkowego i kontynuuj monitorowanie, aż mieszanina zacznie zmieniać jasny bursztynowy kolor, a temperatura osiągnie 250 stopni F, 4 do 5 minut.
Gdy Nugat osiągnie 250 stopni F, usuń z ognia i dodaj do mieszanki prawoślazu.
Wymieszać razem, aby całkowicie połączyć, ale nie przepracować. Mieszanina powinna być lekka i puszysta. Nugat przełożyć na przygotowaną patelnię i równomiernie rozprowadzić gumową szpatułką pokrytą nieprzywierającym sprayem.
Umieść w lodówce, aby ostygnąć i przejdź do następnej warstwy, karmelu.
Dodać cukier, śmietanę i syrop kukurydziany do rondla o dużym dnie na średnim ogniu. Ostrożnie mieszać, aby połączyć się z żaroodporną szpatułką, aż cukier się rozpuści i doprowadzić mieszaninę do wrzenia. Przestań mieszać i gotuj, aż mieszanina zacznie zmieniać kolor na bursztynowy i osiągnie 250 stopni F, 8 do 10 minut.
Zdejmij z ognia i ostrożnie wymieszaj masło, ponieważ się spieni. (
Dodanie masła na końcu zatrzyma gotowanie i sprawi, że karmel będzie miękki i żuty.) Mieszaj, aż wszystko się rozpuści, a następnie mieszaj orzeszki ziemne. Choć może to być kuszące, nigdy nie wkładaj palca do gorącego karmelu do smaku, cukier pali i boli!
Wlać karmel na nugat i równomiernie rozprowadzić szpatułką.
Umieścić w lodówce, aż karmel będzie całkowicie chłodny, 15 minut.
Przełóż cukierki na deskę do krojenia.
Przeciąć wzdłuż na trzecie, a następnie w poprzek w dziewięciu 1-calowych prostokątach, używając ostrego noża, który został spryskany nieprzywierającym sprayem. Nugat karmelowy możesz oznaczyć nożem jako przewodnik przed wycięciem prętów.
Do czekolady: rozpuść czekoladę w żaroodpornej misce ustawionej na patelni gotującej się wody. Mieszaj od czasu do czasu, aż czekolada stopi się i będzie gładka, od 8 do 10 minut. Zanurz każdy kawałek cukierka i całkowicie przykryj czekoladą ze wszystkich stron, używając dwóch widelców, umożliwiając kapanie nadmiaru.
Umieść na drucianym stojaku chłodzącym, aby nadmiar kapał podczas zanurzania wszystkich prętów. Po zanurzeniu batonów przełożyć na wyłożoną pergaminem blachę do pieczenia i pozostawić czekoladę do umieszczenia w lodówce co najmniej 20 minut.