Crostata Wiśniowa

Crostata Wiśniowa
Crostata z wiśni może być tylko deserem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 259 kalorii, 4G białka, oraz 5G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 24 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 42 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Mieszanka masła, wody, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Cherry Pizza Crostata Dolce (Cherry Ricotta Pie) z sosem Port Cherry, Crostata Wiśniowa, oraz Crostata Wiśniowo-Migdałowo-Gruszkowa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ubić razem masło i 1/3 szklanki cukru z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, aż blady i puszysty, o 3 protokół. Rezerwa 1 łyżka ubitego jajka, schłodzone, do mycia jaj i ubić Pozostałe jajko do mieszaniny masła, a następnie dodać wanilię, dobrze ubijając. Zmniejsz prędkość do niskiej i wymieszaj mąkę, sól i skórkę, aż mieszanina po prostu utworzy ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
MasłoMasło
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
2
Podziel ciasto na pół i uformuj każdą połowę na 5-do 6-calowy dysk. Owiń dyski w folię i schłodzić do twardego, co najmniej 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
1
Rozgrzać masło w 12-calowej patelni nonstick na umiarkowanym ogniu, aż piana ustąpi, następnie dodać świeże lub mrożone wiśnie z sokami i cukrem i gotować na wolnym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści. (Wiśnie będą wydzielać soki.) Nadal gotować na wolnym ogniu, aż wiśnie będą miękkie, ale nie rozpada się, o 8 protokół. Wymieszać razem wodę i skrobię kukurydzianą, aby utworzyć gęstą pastę, następnie mieszać do gotującego się nadzienia i gotować, często mieszając, 2 minuty. Szybko schłodzić nadzienie, rozprowadzając je na płytkiej patelni do pieczenia i schładzając do lata, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
CzereśnieCzereśnie
MasłoMasło
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
1
Rozwałkuj 1 kawałek ciasta (zachowaj pozostały kawałek schłodzony) między 2 arkuszami papieru woskowego na 12-calową okrągłą.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier WoskowanyPapier Woskowany
2
Wyjmij górną kartkę papieru i odwróć ciasto na patelnię. Trim zwis do 1/2 cala i złożyć do wewnątrz, a następnie naciśnij do boku patelni, aby wzmocnić krawędź. Chill tarta shell.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma TartaForma Tarta
PatelniaPatelnia
3
Rozwałkuj pozostałe ciasto w ten sam sposób i usuń górną kartkę papieru, następnie pokrój ciasto na paski o szerokości 10 cali i wsuń ciasto, wciąż na papierze woskowym, na blachę do pieczenia. Ostudzić paski do jędrności, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Papier WoskowanyPapier Woskowany
4
Włożyć wyłożoną folią dużą blachę do pieczenia na środku piekarnika i rozgrzać piekarnik do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
5
Rozłóż nadzienie w schłodzonej skorupie tart i ułóż 5 pasków 1 cala od siebie w poprzek nadzienia, naciskając końce na krawędź skorupy tart. Ułóż pozostałe 5 pasków 1 cal od siebie po przekątnej na pierwszych paskach, tworząc kratę z przestrzeniami w kształcie rombu. Przyciąć krawędzie wszystkich pasków równo z krawędzią patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Wierzch utrzeć roztrzepanym jajkiem i posypać crostatą pozostałą łyżką cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
JajkoJajko
7
Crostata upiec na patelni na blasze w piekarniku, aż ciasto będzie złote i nadzienie będzie bulgotać, około 1 godziny. (Jeśli siatka i krawędzie wyglądają zbyt brązowo po 30 minutach, luźno przykryj folią.) Ostudzić crostatę całkowicie na patelni na stelażu, 1 1/2 do 2 godzin, aby soki zagęścić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
1
* Crostata jest najlepsza w dniu, w którym jest wykonana, ale może być wykonana 1 dzień wcześniej i przechowywana, pokryta folią, w temperaturze pokojowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Magazyn