Croque Madame
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj Croque Madame. Jedna porcja zawiera 924 kalorie, 52g białka, oraz 47 g tłuszczu. Na 4,73 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jeśli masz jajka, sól i pieprz, majonez i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć majonez, możesz podążać za tym daniem głównym z Super! Ciasteczka Z Masłem Orzechowym Lżejsze jako deser. 10 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 18 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Croque-Madame, Croque Madame, oraz Croque Madame dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Masło 1 strona każdego kromki chleba.
Ustaw połowę kromki chleba z masłem stronie w dół na patelni lub żeliwnej patelni, i przykryć każdy z plasterkiem sera.
3 lub 4 kromki szynki ułożyć na ser, a górną kromkę chleba ułożyć na szynce z masłem.
Patelnia ciepła lub patelnia na średnim ogniu. Kanapki gotować, aż dno będzie złoty kolor i ser topi się, o 3 minut na stronie.
Wyjąć kanapki i umieścić na talerzu.
Rozłóż cienką warstwę majonezu na wierzchu każdej kanapki, a następnie umieść plasterek sera na wierzchu.
Umieścić kanapki z powrotem na patelni lub patelni, a następnie umieścić w piekarniku, gotowanie, aż złoty kolor i ser topi się, o 5 protokół.
Rozpuścić 1 łyżkę masła na patelni na dużym ogniu. Ugotuj każde jajko słonecznie do góry. Obróć jajko i gotuj 3 minuty dłużej dla jajka ugotowanego na miękko lub 5 minut dłużej dla jajka ugotowanego na twardo. Powtórzyć z pozostałym masłem i jajkami.
Umieść 1 jajko sadzone na szczycie każdej kanapki. Doprawić jajko do smaku solą i pieprzem.
Podawać kanapkę natychmiast.