Croque-Madame
Croque-Madame może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 739 kalorii, 40g białka, oraz 48 g tłuszczu każdy. Na 2,56 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz masło, mleko, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Croque-Madame, Croque Madame, oraz Croque Madame dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić 3 łyżki masła w 1-do 1 1/2-quart ciężki rondel na umiarkowanie małym ogniu, następnie ubić w mące i gotować zasmażkę, ubijając, 3 minuty.
Ubić mleko i doprowadzić do wrzenia, stale ubijając. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, ubijając od czasu do czasu, 5 minut.
Ubij sól, pieprz, gałkę muszkatołową i 1/3 szklanki sera, aż ser się rozpuści.
Zdjąć z ognia i przykryć powierzchnię bezpośrednio arkuszem papieru woskowego.
1 1/2 łyżki sosu równomiernie rozprowadzić na każdej z 4 kromek chleba, następnie posypać równomiernie pozostałym serem (1/4 szklanki na kromkę).
Rozprowadzić musztardę równomiernie na pozostałych 4 kromkach chleba i ułożyć szynką, równomiernie podzielić, a następnie odwrócić na chleb z serem, aby uformować kanapki.
Lekko olej 15-na 10-calowej płytkiej patelni do pieczenia.
Stopić 1 łyżka masła w 12-calowej patelni nonstick na umiarkowanie małym ogniu, a następnie gotować kanapki, obracając się raz, aż złoty, 3 do 4 minut ogółem.
Zdjąć z ognia i przenieść kanapki do pieczenia, a następnie wytrzeć patelnię ręcznikami papierowymi.
Top każdej kanapki z 1/3 szklanki sosu, rozłożenie równomiernie. Kanapki Broil 4 do 5 cali od ciepła, aż sos jest bulgotanie i Złoty w miejscach, 2 do 3 protokół. Wyłącz brojlery i przenieść patelnię do dolnej trzeciej piekarnika, aby utrzymać ciepłe kanapki.
Podgrzać pozostałą łyżkę masła w patelni nonstick na umiarkowanym ogniu, aż piana ustąpi, następnie rozbić jajka na patelni i doprawić solą i pieprzem. Smażyć jajka, pod przykryciem, aż białka będą tylko ustawione, a żółtka nadal będą ciekłe, około 3 minut. Top każdej kanapki z jajkiem sadzonym i podawać natychmiast.
Żółtka w tym przepisie nie będą w pełni ugotowane, co może być niepokojące, jeśli salmonella jest problemem w Twojej okolicy. Można użyć jaj pasteryzowanych (w skorupce) lub gotować jajka, aż żółtka są ustawione.