Croque-Madame

Croque-Madame
Croque-Madame może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 739 kalorii, 40g białka, oraz 48 g tłuszczu każdy. Na 2,56 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz masło, mleko, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Croque-Madame, Croque Madame, oraz Croque Madame dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Roztopić 3 łyżki masła w 1-do 1 1/2-quart ciężki rondel na umiarkowanie małym ogniu, następnie ubić w mące i gotować zasmażkę, ubijając, 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Ubić mleko i doprowadzić do wrzenia, stale ubijając. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, ubijając od czasu do czasu, 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Ubij sól, pieprz, gałkę muszkatołową i 1/3 szklanki sera, aż ser się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
PieprzPieprz
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Zdjąć z ognia i przykryć powierzchnię bezpośrednio arkuszem papieru woskowego.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier WoskowanyPapier Woskowany
1
1 1/2 łyżki sosu równomiernie rozprowadzić na każdej z 4 kromek chleba, następnie posypać równomiernie pozostałym serem (1/4 szklanki na kromkę).
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
SOSSOS
ChlebChleb
2
Rozprowadzić musztardę równomiernie na pozostałych 4 kromkach chleba i ułożyć szynką, równomiernie podzielić, a następnie odwrócić na chleb z serem, aby uformować kanapki.
Składniki, których będziesz potrzebować
MusztardaMusztarda
SerSer
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
ChlebChleb
SzynkaSzynka
3
Lekko olej 15-na 10-calowej płytkiej patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
4
Stopić 1 łyżka masła w 12-calowej patelni nonstick na umiarkowanie małym ogniu, a następnie gotować kanapki, obracając się raz, aż złoty, 3 do 4 minut ogółem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Zdjąć z ognia i przenieść kanapki do pieczenia, a następnie wytrzeć patelnię ręcznikami papierowymi.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
6
Podgrzej brojlery.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
7
Top każdej kanapki z 1/3 szklanki sosu, rozłożenie równomiernie. Kanapki Broil 4 do 5 cali od ciepła, aż sos jest bulgotanie i Złoty w miejscach, 2 do 3 protokół. Wyłącz brojlery i przenieść patelnię do dolnej trzeciej piekarnika, aby utrzymać ciepłe kanapki.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
8
Podgrzać pozostałą łyżkę masła w patelni nonstick na umiarkowanym ogniu, aż piana ustąpi, następnie rozbić jajka na patelni i doprawić solą i pieprzem. Smażyć jajka, pod przykryciem, aż białka będą tylko ustawione, a żółtka nadal będą ciekłe, około 3 minut. Top każdej kanapki z jajkiem sadzonym i podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
MasłoMasło
żółtko Jajażółtko Jaja
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
1
Żółtka w tym przepisie nie będą w pełni ugotowane, co może być niepokojące, jeśli salmonella jest problemem w Twojej okolicy. Można użyć jaj pasteryzowanych (w skorupce) lub gotować jajka, aż żółtka są ustawione.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
JajkoJajko
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia18
Magazyn