Crispy Potato Rajas Tacos

Crispy Potato Rajas Tacos
Zapomnij o wychodzeniu na jedzenie lub zamawianiu jedzenia na wynos za każdym razem, gdy pragniesz meksykańskiego jedzenia. Spróbuj zrobić chrupiące ziemniaczane Tacos Rajas w domu. Jedna porcja zawiera 568 kalorii, 12g białka, oraz 40g tłuszczu. Za $3.17 za porcję, dostajesz hor d ' oeuvre, który służy 12. Jedna osoba cieszyła się, że spróbowała tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 1 godzina i 50 minut. Udaj się do sklepu i podnieś ciężką śmietanę, ser monterey jack, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżką wynik 72%, to danie jest solidne. Jarmuż i ziemniaki Rajas Tacos, Restauracje w pobliżu lokalizacji: Tacos de Rajas con Crema, oraz Kolacja dziś wieczorem: Grzyb, Rajas, i tacos kukurydziane z Queso Fresco są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
W przypadku rajów ziemniaczanych: zagotuj średni rondel z osoloną wodą i gotuj ziemniaki do miękkości, około 6 do 8 minut, uważając, aby się nie rozgotować.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
3
Odcedź, osusz i rozprowadź w jednej warstwie na tacy do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
4
Rozgrzej oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Podsmaż cebulę solą i pieprzem, aż zaczną się brązowieć, około 10 minut. Dodaj czerwoną paprykę i chili.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 żółtych Tortilli Kukurydzianych (15 Cm), Podgrzanych8 żółtych Tortilli Kukurydzianych (15 Cm), Podgrzanych
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
6
Wlej gęstą śmietanę, zagotuj i gotuj na wolnym ogniu. Gotuj 4 minuty lub do momentu, aż śmietana zacznie gęstnieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
7
Dodaj starte sery i ziemniaki i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż się podgrzają.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
8
Zdjąć z ognia.
1
Rozgrzej olej roślinny do 350 stopni F w dużym, głębokim garnku lub frytkownicy. Zanurz tortille na krótko, pojedynczo, w gorącym oleju, aby zmiękły. Łyżka ziemniaczanej mieszanki rajas do środka każdej zmiękczonej tortilli. Złóż na pół, aby zamknąć mieszankę i zabezpiecz wykałaczką przewleczoną przez górną krawędź tortilli. Smażyć tacos na głębokim tłuszczu przez 3 do 5 minut, aż będą chrupiące i lekko złociste.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Różne Krakersy Lub Chipsy PitaRóżne Krakersy Lub Chipsy Pita
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Wykałaczki (do Trzymania Kotletów Z Kurczaka Razem)Wykałaczki (do Trzymania Kotletów Z Kurczaka Razem)
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
2
Wyjmij i dokładnie osusz.
3
Aby podać, nałóż łyżkę Chipotle Crema na cztery talerze do serwowania, rozprowadzając trochę, aby stworzyć łóżko dla tacos.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu AdoboPapryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
Ser Oaxacan, Podzielony Na Cienkie Paski (można Zastąpić Mozzarellą)Ser Oaxacan, Podzielony Na Cienkie Paski (można Zastąpić Mozzarellą)
4
Umieść chrupiące ziemniaczane Tacos Rajas na wierzchu cremy. Zakończ, polewając hojnymi łyżkami granicznego Guacamole i kukurydzy i podawaj natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
Hot Dogi, GrillowaneHot Dogi, Grillowane
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
(możesz Użyć Zwykłego Cuke'a, Ale Posiej Go I Jeśli Skórka Jest Woskowa, Obierz Ją)(możesz Użyć Zwykłego Cuke'a, Ale Posiej Go I Jeśli Skórka Jest Woskowa, Obierz Ją)
Ser Oaxacan, Podzielony Na Cienkie Paski (można Zastąpić Mozzarellą)Ser Oaxacan, Podzielony Na Cienkie Paski (można Zastąpić Mozzarellą)
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
5
Dokładnie połącz składniki w małej misce. W razie potrzeby posmakuj i dostosuj przyprawy. Schłodź, aż będzie gotowy do użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M'sCukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M's
6
Pokrój awokado na ćwiartki i umieść w misce miksującej. Rozgnieć tłuczkiem do ziemniaków lub widelcem, aż będzie gruby.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Suszony Pieprz Arbol1 Suszony Pieprz Arbol
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masher ZiemniaczanyMasher Ziemniaczany
Cukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M'sCukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M's
7
Dodaj pozostałe składniki i połącz widelcem.
8
Podawaj natychmiast.
9
Podgrzej 1/2 szklanki oliwy z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
10
Podsmaż kukurydzę solą i pieprzem, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
11
Przełóż do dużej miski i odstaw do ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M'sCukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M's
12
Dodaj pokrojoną w kostkę paprykę do smażonej kukurydzy wraz z szalotką, octem z czerwonego wina i pozostałą 1/4 szklanki oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Plus 1 łyżeczka Soli Koszernej, Dodatkowo Do Przyprawiania Mięsa1 łyżka Plus 1 łyżeczka Soli Koszernej, Dodatkowo Do Przyprawiania Mięsa
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
13
Dobrze wymieszaj i odstaw na 20 do 30 minut, aby zmiksować smaki.
14
Podawać w temperaturze pokojowej.

Składniki

5dojrzałe awokado kalifornijskie, najlepiej Hass, przekrojone na pół, wysiane i obranedojrzałe awokado kalifornijskie, najlepiej Hass, przekrojone na pół, wysiane i obrane1warzywo (np. szpinak)kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki1warzywo (np. szpinak)kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki12trochę posiekanej cukiniiŚwieżo zmielony czarny pieprz, do smakuŚwieżo zmielony czarny pieprz, do smaku12smallstortille kukurydzianetortille kukurydziane1581 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwetarty ser Cotijatarty ser Cotija591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweJukonJukon1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweJukonJukon6Spód: okruszki z herbatników grahamposiekana świeża kolendraposiekana świeża kolendra9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeże ziarna kukurydzy (około 5 kłosów)świeże ziarna kukurydzy (około 5 kłosów)2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)4papryczki jalapeno, łodygi, nasiona i drobno pokrojone w kostkępapryczki jalapeno, łodygi, nasiona i drobno pokrojone w kostkę0limonka, soczystalimonka, soczysta3Spód: okruszki z herbatników grahamświeżo wyciśnięty sok z limonkiświeżo wyciśnięty sok z limonki1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwetarty meksykański ser Manchego lub Monterey Jacktarty meksykański ser Manchego lub Monterey Jack21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejcebula, przekrojona na pół i pokrojona wzdłuż w plastry 1/4 calacebula, przekrojona na pół i pokrojona wzdłuż w plastry 1/4 cala791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwetarty ser Panelatarty ser Panela41 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejpoblano chiles, pieczone, obrane, wysiane i juliennedpoblano chiles, pieczone, obrane, wysiane i julienned4poblano chiles, pieczone, obrane, wysiewane i pokrojone w kostkę 1/4 calapoblano chiles, pieczone, obrane, wysiewane i pokrojone w kostkę 1/4 cala1łyżka czerwony ocet winnyczerwona papryka, rdzeniowana, wysiewana i pokrojona w 1/4-calową kostkęczerwona papryka, rdzeniowana, wysiewana i pokrojona w 1/4-calową kostkę41 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejpapryka czerwona, pieczona, obrana, sadzona i juliennedpapryka czerwona, pieczona, obrana, sadzona i julienned1( bakłażany)czerwona cebula, pokrojona w kostkęczerwona cebula, pokrojona w kostkę1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo1/2 szklanki słodkiego wina marsala1/2 szklanki słodkiego wina marsala2warzywo (np. szpinak)1/2 szklanki słodkiego wina marsala1/2 szklanki słodkiego wina marsala12trochę posiekanej cukiniiSól do smakuSól do smaku4szalotki, białe i jasnozielone części, cienko pokrojone na przekątnejszalotki, białe i jasnozielone części, cienko pokrojone na przekątnej2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe3 opakowania (po 8 uncji każde) serka śmietankowego o obniżonej zawartości tłuszczu, pokrojonego w kostkę3 opakowania (po 8 uncji każde) serka śmietankowego o obniżonej zawartości tłuszczu, pokrojonego w kostkę12trochę posiekanej cukiniiOlej roślinny do smażeniaOlej roślinny do smażenia31 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejZiemniaki Yukon Gold, obrane i pokrojone w kostkę 1/2 calaZiemniaki Yukon Gold, obrane i pokrojone w kostkę 1/2 cala0do 1/2 chipotle en adobo, do smaku, drobno zmielony na pastędo 1/2 chipotle en adobo, do smaku, drobno zmielony na pastę

Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose

Wino musujące i musujące różowe to świetny wybór na przystawki. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Jednym z win, które można spróbować, jest Laurent-Perrier La Cuvee Brut (3 - litrowa butelka-Jeroboam). Ma 5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 400 dolarów.
Laurent-Perrier La Cuvee Brut (Butelka 3 Litrowa-Jeroboam)
Laurent-Perrier La Cuvee Brut (Butelka 3 Litrowa-Jeroboam)
Wino pochodzi z najczystszego soku winogronowego i samo w sobie pozwala Laurent-Perrier wytworzyć "La Cuvée", szampana o wielkiej finezji i pięknej świeżości uzyskanej po długim procesie starzenia w naszych piwnicach.Bladozłoty kolor. Drobne bąbelki karmią trwały mus. Delikatny nos z nutą świeżych cytrusów i białych kwiatów. Złożoność wina wyraża się w kolejnych nutach, takich jak brzoskwinia winorośli i nuty białych owoców. Idealna równowaga między świeżością a delikatnością z owocowymi smakami bardzo obecnymi na finiszu.To świeże i czyste wino jest idealne na aperitif. Nuty cytrusów i białych owoców oraz niezwykła równowaga wsparta subtelnym musowaniem sprawiają, że jest idealnym dodatkiem do drobiu i najlepszych ryb.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 50 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia22
Magazyn