Cran-Chutney Z Jabłkami
Chutney Cran-Apple może być tylko przyprawą, której szukasz. Jedna porcja zawiera 140 kalorii, 1G białka, oraz 3G tłuszczu. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 10 i kosztuje 52 grosze za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz nasiona gorczycy, żurawinę, ocet ryżowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Pieczone Brie Z Chutneyem Cranowo-Jabłkowym, Cran-Szarlotka, oraz Cran-Kruszonka Jabłkowa.
Instrukcje
Ułóż stojak w górnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 204°. obierz, rdzeń i ćwiartka 4 średnie jabłka Royal Gala (8 oz. każdy), i pokroić je w kostkę 1/2 cala.
Umieść w szklanym naczyniu do pieczenia o wymiarach 13 na 9 cali.
Dodaj 1 grubo posiekaną średnią cebulę, 2/3 szklanki jasnobrązowego cukru, 1/3 szklanki świeżego cydru jabłkowego lub soku jabłkowego, 2 łyżki. obrany, mielony świeży imbir, 2 łyżki. roztopione niesolone masło, 1 łyżka. ocet winny biały lub ocet ryżowy i 1 1/2 łyżeczki. nasiona gorczycy. Wymieszać, a następnie równomiernie rozprowadzić w naczyniu.
Piec, mieszając od czasu do czasu, przez 1 godzinę. Wymieszaj 1 szklankę świeżych lub rozmrożonych żurawin (4 oz.) i piec, aż żurawina zmięknie, około 20 minut.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej z pieczoną lub grillowaną wieprzowiną lub drobiem.