Crab ' N ' Shrimp faszerowane Tamales
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Crab' n ' krewetki Nadziewane Tamales spróbować. Ten bezglutenowy i pescatariański przepis służy 6 i kosztuje $4.3 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 27g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 453 kalorie. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka czosnku, cebuli, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 25 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 52%. Podobne przepisy to Krab Nadziewane Krewetki, Krab Nadziewane Krewetki, oraz Jalapeno i Krab Nadziewane krewetki.
Instrukcje
W przypadku farszu z owoców morza: krewetki pokroić na grube kawałki. Ustaw dużą patelnię saute na dużym ogniu.
Dodać oliwę z oliwek i czosnek. Gdy czosnek zaczyna skwierczeć, dodać krewetki.
Saute aż tylko różowy, o 2 protokół, a następnie dodać mięso krabowe. Doprawić kminkiem, papryką oraz solą i pieprzem. Delikatnie złóż mieszaninę, a następnie wyłącz ogień i dodaj sok z limonki. Pozostawić do ostygnięcia. Podziel mieszaninę; użyjesz jednej połowy do nadziewania tamales, A jednej połowy do sosu z owoców morza.
Masę wymieszać, 1 1/4 szklanki wody, masła i soli na gęstą pastę. Aby przygotować tamales, ustawić łuskę kukurydzy na płaskiej powierzchni (podwoić lub gonty 2 łuski, jeśli są małe lub mają łzy).
Dodać 5 łyżek masy mix do środka łuski kukurydzy. Wciśnij mieszaninę do 1 cala od strony łuski.
Dodaj 2 łyżki farszu z owoców morza do środka. Złóż jedną krawędź łuski do środka, a następnie złóż drugą stronę, aby pokryć całą tamale. Wchodzisz na końcach przez 2 cale i tuck pod trzymać w miejscu.
Umieść durszlak w dużym garnku z wrzącą wodą, ale nie pozwól, aby durszlak dotykał wody.
Umieść tamales w durszlaku, przykryj i paruj tamales przez 30 do 40 minut.
Do czerwonego sosu z owoców morza: najpierw nawodnić pieprz chile.
Umieść suszone chile w filiżance gorącej wody i odstawić na 10 minut.
Ustawić średni rondel na średnim ogniu.
Dodać mżawka oliwy z oliwek i podsmażyć koper włoski, cebula i czosnek, aż półprzezroczyste i pachnące, 5 do 7 protokół. Deglaze z białego wina,a następnie gotować na wolnym ogniu, aby odparować niektóre wina, 2 do 3 protokół.
Dodaj kminek, Chile pieprz, woda z chile pieprz i puszka pomidorów. Doprawiamy solą i pieprzem i gotujemy na wolnym ogniu. Gotować, aż płyn zmniejsza się i smaki się razem, o 20 protokół. Zmiksować na gładką masę blenderem w sztyfcie, a następnie złożyć pozostałą połowę farszu z owoców morza. Smak i doprawić jeszcze raz w razie potrzeby.
Podawać czerwony sos z owoców morza na Krab i krewetki tamales.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Maysaran Arsheen Pinot Gris. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 18 dolarów za butelkę.
![Maysara Arsheen Pinot Gris]()
Maysara Arsheen Pinot Gris
Jasny wyraz owoców z przodu, witając podniebienie nutami ściętej trawy w ciepły dzień. Wino jest zakotwiczone rześką kwasowością, ale nie tak bardzo, aby obezwładnić ulotną słodycz, która pozostawia uśmiech. Arsheen ma inteligentny, orzeźwiający charakter, który nada klarowności szeregowi przetworów z ryb, drobiu i wieprzowiny.