Country French Kurczak z ryżem
Country French Chicken And Rice to bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 348 kalorii, 18g białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Na 1,26 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 25 minut. Udaj się do sklepu i odbierz udka z kurczaka, zioła prowansalskie, zwykły ryż i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać ryż można śledzić to danie główne z Pudding Ryżowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kurczak Po Francusku, Francuska Zapiekanka Wiejska, oraz Country French Omlet.
Instrukcje
W wytrzymałej plastikowej torbie do przechowywania żywności 1-galon, wymieszaj pomidory, zioła prowansalskie, olej, sok z cytryny, czosnek i 1/2 łyżeczki soli.
Dodać udka z kurczaka i grzyby; uszczelnić worek. Obróć, aby pokryć uda i grzyby w marynacie. Przechowywać w lodówce 2 do 24 godzin.
Piekarnik rozgrzać do 191°. Spray 13x9-inch (3-quart) naczynie do pieczenia z gotowania sprayu.
Umieść ryż, marchew i pozostałą 1/2 łyżeczki soli w naczyniu do pieczenia; wymieszaj we wrzącej wodzie.
Udka z kurczaka, pieczarki i marynatę układamy równomiernie na mieszance ryżowej.
Piec 50 do 60 minut lub do wchłonięcia płynu i sok z kurczaka nie jest już różowy, gdy centra najgrubszych kawałków są cięte.
Posypać natką pietruszki i skórką cytryny.