Coq Au Vin
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Coq Au Vin. Na 4,24 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 1069 kalorii, 80g białka, oraz 72 g tłuszczu każdy. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz sól i pieprz, Garni bukiet, grzyby, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Makaron Coq au Riesling dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużej patelni, doprowadzić wino do wrzenia na dużym ogniu.
Wyjmij patelnię z ognia i, używając długiego zapałki, zapal wino. Gdy płomienie ustąpią, wlej pastę pomidorową.
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek w innej dużej patelni. Kawałki kurczaka doprawić solą i pieprzem.
Dodaj połowę kurczaka na patelni i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, aż lekko rumiane na całym, o 12 protokół; przenieść do dużej emaliowanej żeliwnej zapiekanki. Powtórz z pozostałą 1 łyżką oliwy z oliwek i resztą kawałków kurczaka.
Wylać wszystko, ale 3 łyżki tłuszczu na patelni i ubijać w mące; gotować na umiarkowanym ogniu, ubijając od czasu do czasu, aż kasztan kolorowy, o 4 protokół.
Dodać wzbogacony bulion z kurczaka i wino i doprowadzić do wrzenia, ubijając.
Wlać płyn na kurczaka w zapiekance. Tuck w Garni bukiet i przynieść na wolnym ogniu. Przykryć i gotować na małym ogniu, aż kurczak jest gotowane przez, o 25 minut na piersi i 35 minut na podudzia, uda i skrzydła.
Kurczak przełożyć na duży talerz, przykryć luźno folią i ogrzać.
Połowę zapiekanki rozpuścić na ogniu i doprowadzić sos do wrzenia. Odtłuścić tłuszcz od strony, która się nie gotuje i nadal gotować, aż sos zmniejszy się do około 2 szklanek i lekko zagęszczony, około 15 minut. Doprawić solą i pieprzem i ogrzać.
Tymczasem, na patelni, gotować boczek na umiarkowanym ogniu, aż ostry, 6 do 7 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przełożyć boczek na wyłożony papierowym ręcznikiem talerz.
Wlać tłuszcz do szklanej miarki i wytrzeć patelnię.
Dodać 1 łyżkę tłuszczu boczku na patelni wraz z grzybami i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, często mieszając, aż zmięknie i złoty, o 7 protokół. Boczek i grzyby rozsypać na kurczaku i podawać od razu, przekazując sos osobno.