Collard Green Pesto Linguine
Collard Green Pesto Linguine może być dobrym przepisem na rozszerzenie pola przepisu na danie główne. Jedna porcja tego dania zawiera około 18g białka, 19g tłuszczu i w sumie 444 kalorii. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 1,53 USD za porcję. Mieszanka linguine, czosnku, oliwek kalamatan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest lubiany przez 4 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 30 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia ogromny wynik spoonacular 91%. Podobne przepisy to Collard Green Pesto, Linguine Pełnoziarniste Z Pesto Z Zielonego Groszku, oraz Linguine z kapustą i boczkiem.
Instrukcje
Zagotuj duży garnek osolonej wody na średnim ogniu. Blanszuj collards do jasnozielonego, około 1 minuty.
Natychmiast przenieś do łaźni lodowej, aby wstrząsnąć, oszczędzając wrzącą wodę do gotowania makaronu.
Wyjmij kołnierze z lodowatej wody i osusz papierowymi ręcznikami przed przeniesieniem ich do robota kuchennego.
Dodaj linguine do garnka z osoloną wrzącą wodą i gotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
W międzyczasie na suchej patelni, na małym ogniu, opiekaj orzechy pekan, aż będą pachnące.
Przełóż do robota kuchennego z parmezanem, oliwkami i czosnkiem. Po uruchomieniu robota kuchennego powoli skrop oliwą z oliwek, aż pesto się połączy. Posmakuj przypraw i dodaj sól i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku.
Aby podać, włóż tyle pesto, aby pokryć makaron do dużej miski.
Odcedź makaron i szybko dodaj go do miski. Woda, która wciąż przylega do makaronu, poluzuje pesto. Rzuć do płaszcza.
W razie potrzeby dodaj więcej pesto.
Przełóż makaron do miski i udekoruj posypanym parmezanem.
Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel
Riesling, wino musujące i Zinfandel to moje najlepsze typy na Collard Greens. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci połączyć wino z południowym jedzeniem. Przyjazne dla żywności Riesling lub białe wino musujące będą pasować do wielu smażonych potraw, a zinfandel świetnie nadaje się do dań z grilla. Możesz spróbować Maximin Grunhauser Herrenberg Riesling Spatlese. Recenzentom podoba się to z oceną 4,8 na 5 gwiazdek i ceną około 50 dolarów za butelkę.
Maximin Grunhauser Herrenberg Riesling Spatlese
Herrenberg Spatlese jest zawsze najbardziej błyskotliwym winem w Grunhaus, ponieważ winnice czerwone gleby łupkowe sprawiają, że bardziej bujny, nieco niższy kwas riesling niż jego większy brat Abstberg. Spatlese sweet z wybuchowymi aromatami i smakami czerwonych pysznych jabłek, żółtych brzoskwiń, truskawek/rabarbaru i słonych minerałów. Pełne dla Rieslinga, podawaj z pieczoną szynką z Wirginii, pikantnym curry z jagnięciny lub po prostu tradycyjnym sznyclem Jaeger.