Cola Pieczeń Indyka

Cola Roast Turkey to bezglutenowe i przyjazne dla fodmap przepis z 18 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 62g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 459 kalorii. Na 1,13 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Działa dobrze jako danie główne przyjazne dla budżetu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz masło, napój gazowany o smaku coli, indyka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać napój gazowany o smaku coli, możesz śledzić to danie główne z Cherry Coke Float Cupcakes jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 25 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 66%, co jest solidne. Spróbuj Cola Roast, Cola Roast, oraz Cola Pot Roast I dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C).
Indyka dobrze umyć i osuszyć ręcznikami papierowymi. Użyj rąk, aby posmarować całego indyka, z przodu iz tyłu, masłem. Pamiętaj, aby posmarować końcówki skrzydeł i końce nóg.
Indyka ułożyć na patelni i polać indykiem colą.
Cały indyk posypać solą i czarnym pieprzem.
Piecz indyka przez 4 do 5 godzin, sprawdzając czy nie ma zadków po 4 godzinach. Podlewać indyka co 30 minut kroplami z indyka. Jeśli skóra piersi brązowieje zbyt szybko, przykryj ją folią aluminiową. Natychmiastowy odczyt termometr włożony do najgrubszej części uda, w pobliżu kości powinien odczytać 180 stopni F (82 stopni C).
Wyjmij indyka z piekarnika, przykryj podwójną blachą folii aluminiowej i pozostaw w ciepłym miejscu 10 do 15 minut przed krojeniem.