Clementine Sorbetto
Clementine Sorbetto jest bezglutenowe i wegańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 130 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 75 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, syrop kukurydziany, naprężony sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Sorbetto Czekoladowe, Sorbetto Z Czereśni, oraz Sorbetto Cytrynowo-Imbirowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym rondlu zagotuj cukier i 1/2 szklanki wody na dużym ogniu, aż cukier się rozpuści. Wymieszać z syropem kukurydzianym i ostudzić.
W misce połącz syrop z sokami. Zamrozić metalowy 9-calowy. kwadratowa patelnia. Zamrozić mieszaninę soków w maszynie do lodów zgodnie ze wskazówkami producenta.
Przenieść sorbetto na zimną patelnię, przykryć i zamrozić do twardego, co najmniej 4 godzin.
Niech sorbetto zmięknie w lodówce 20 minut przed podaniem w schłodzonych miseczkach.
Make ahead: zamrozić do 1 tygodnia.
Pozostawić do zmiękczenia w temperaturze pokojowej około 30 minut, a następnie podzielić na kawałki. Wirować partiami w robocie kuchennym, aż będzie gładka, a następnie czerpać do schłodzonych naczyń.