Clementine Sorbetto

Clementine Sorbetto
Clementine Sorbetto jest bezglutenowe i wegańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 130 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 75 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, syrop kukurydziany, naprężony sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Sorbetto Czekoladowe, Sorbetto Z Czereśni, oraz Sorbetto Cytrynowo-Imbirowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W małym rondlu zagotuj cukier i 1/2 szklanki wody na dużym ogniu, aż cukier się rozpuści. Wymieszać z syropem kukurydzianym i ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy CukierPosypki W Różnych Kolorach Lub Kolorowy Cukier
1 (rozmiar 2-warstwowy) żółta Mieszanka Do Ciasta1 (rozmiar 2-warstwowy) żółta Mieszanka Do Ciasta
4 Uncje Przetworzonego, Lekkiego Amerykańskiego Sera (zalecany: Velveeta Light)4 Uncje Przetworzonego, Lekkiego Amerykańskiego Sera (zalecany: Velveeta Light)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
2
W misce połącz syrop z sokami. Zamrozić metalowy 9-calowy. kwadratowa patelnia. Zamrozić mieszaninę soków w maszynie do lodów zgodnie ze wskazówkami producenta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Miętowe W Patyczkach, ZmiękczoneLody Miętowe W Patyczkach, Zmiękczone
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do LodówMaszyna Do Lodów
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Przenieść sorbetto na zimną patelnię, przykryć i zamrozić do twardego, co najmniej 4 godzin.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Niech sorbetto zmięknie w lodówce 20 minut przed podaniem w schłodzonych miseczkach.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
5
Make ahead: zamrozić do 1 tygodnia.
6
Pozostawić do zmiękczenia w temperaturze pokojowej około 30 minut, a następnie podzielić na kawałki. Wirować partiami w robocie kuchennym, aż będzie gładka, a następnie czerpać do schłodzonych naczyń.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
7
Podawać natychmiast.
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Magazyn