Ciepły suflet serowy Edam z chrupiącym boczkiem
Ciepły suflet serowy Edam z chrupiącym boczkiem wymaga z grubsza 1 godzina od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 322 kalorie, 12g białka, oraz 29g tłuszczu każdy. Na 1,05 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 6 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz sól, mąkę, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Ciepły suflet serowy Edam z chrupiącym boczkiem, Zupa Serowa Edam, oraz Kalafior i ser Edam (Holenderski).
Instrukcje
Doprowadzić mleko do wrzenia. W innej patelni na średnim ogniu roztopić masło, dodać mąkę i gotować bez brązowienia, aż mieszanina zacznie bąbelkować. Stopniowo dodawać gorące mleko whishing stale. Gotować, aż konsystencja stanie się gładka i gęsta i zacznie wrzeć.
Gotuj przez 3 do 5 minut stale ubijając.
Zdjąć z ognia, umieścić w misce.
Wymieszać żółtka, sól, pieprz i cayenne do mieszaniny.
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Przygotować suflet ramekin masując brzegi zmiękczonym masłem.
Posypać drobno starty parmezan równomiernie wokół ramekin. Przygotuj bain marie (łaźnię wodną) na suflet i podgrzej w piekarniku.
W misce roztopić ser śmietankowy, masło i ser edam.
Dodać beszamel do mieszanki serowej. Szpatułką złożyć miękkie ubitą białka do wymieszania.
Boczek Nueske pokroić na małe kawałki, podsmażyć na patelni, aż będzie chrupiący.
Nadmiar odcedzić szybko i umieścić na ręczniku papierowym.
Napełnić przygotowany ramekin mieszaniną do góry. Wyczyść krawędzie ramekina z dowolnej dodatkowej mieszanki. Aby upiec suflet umieść ramekiny w bain marie na 15 minut, aż puffs 1 cal nad ramekinem. Wyjmij suflet z piekarnika, aby ostygł.
Umieść łyżeczkę chrupiącego boczku na środku Suflera.
Umieść Ramekin na talerzu z quenelle sorbetu cebulowego.
Ten przepis został dostarczony przez profesjonalnych kucharzy i został pomniejszony o przepis masowy dostarczony przez restaurację. Kucharze Food Network Kitchens nie przetestowali tego przepisu, we wskazanych proporcjach, dlatego nie możemy przedstawić żadnych wyników.