Ciepły suflet serowy Edam z chrupiącym boczkiem

Ciepły suflet serowy Edam z chrupiącym boczkiem
Ciepły suflet serowy Edam z chrupiącym boczkiem wymaga z grubsza 1 godzina od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 322 kalorie, 12g białka, oraz 29g tłuszczu każdy. Na 1,05 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 6 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz sól, mąkę, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Ciepły suflet serowy Edam z chrupiącym boczkiem, Zupa Serowa Edam, oraz Kalafior i ser Edam (Holenderski).

Instrukcje

1
Doprowadzić mleko do wrzenia. W innej patelni na średnim ogniu roztopić masło, dodać mąkę i gotować bez brązowienia, aż mieszanina zacznie bąbelkować. Stopniowo dodawać gorące mleko whishing stale. Gotować, aż konsystencja stanie się gładka i gęsta i zacznie wrzeć.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Gotuj przez 3 do 5 minut stale ubijając.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Zdjąć z ognia, umieścić w misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Wymieszać żółtka, sól, pieprz i cayenne do mieszaniny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielony Pieprz CayenneMielony Pieprz Cayenne
PieprzPieprz
żółtko Jajażółtko Jaja
SólSól
5
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Przygotować suflet ramekin masując brzegi zmiękczonym masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
7
Posypać drobno starty parmezan równomiernie wokół ramekin. Przygotuj bain marie (łaźnię wodną) na suflet i podgrzej w piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Podwójny KociołPodwójny Kocioł
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
PiekarnikPiekarnik
8
W misce roztopić ser śmietankowy, masło i ser edam.
Składniki, których będziesz potrzebować
Serek śmietankowySerek śmietankowy
Ser EdamSer Edam
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
9
Dodać beszamel do mieszanki serowej. Szpatułką złożyć miękkie ubitą białka do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
SerSer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
10
Boczek Nueske pokroić na małe kawałki, podsmażyć na patelni, aż będzie chrupiący.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Nadmiar odcedzić szybko i umieścić na ręczniku papierowym.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
12
Napełnić przygotowany ramekin mieszaniną do góry. Wyczyść krawędzie ramekina z dowolnej dodatkowej mieszanki. Aby upiec suflet umieść ramekiny w bain marie na 15 minut, aż puffs 1 cal nad ramekinem. Wyjmij suflet z piekarnika, aby ostygł.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Podwójny KociołPodwójny Kocioł
PiekarnikPiekarnik
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
13
Umieść łyżeczkę chrupiącego boczku na środku Suflera.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
14
Umieść Ramekin na talerzu z quenelle sorbetu cebulowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
SorbetSorbet
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
15
Ten przepis został dostarczony przez profesjonalnych kucharzy i został pomniejszony o przepis masowy dostarczony przez restaurację. Kucharze Food Network Kitchens nie przetestowali tego przepisu, we wskazanych proporcjach, dlatego nie możemy przedstawić żadnych wyników.

Polecane wino: Bordeaux, Szampan, Biały Bordowy

Francuski świetnie komponuje się z Bordeaux, szampanem i białym bordo. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Możesz spróbować Amelia Brut rosé Cremant de Bordeaux. Recenzenci bardzo lubią to z 4.1 z 5 gwiazdek i cena około 23 dolarów za butelkę.
Amelia Brut Rose Cremant de Bordeaux
Amelia Brut Rose Cremant de Bordeaux
Amelia wyświetla aromaty i smaki truskawek i czerwonych porzeczek, o średnim ciele i eleganckim wykończeniu. Bogactwo na podniebieniu i drobne pęcherzyki wynikają z winifikacji metodą Traditionnelle i starzenia się na osadzie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Magazyn