Ciepłe puddingi z ryżu jaśminowego z marakują
Ciepłe puddingi z ryżu jaśminowego z marakują może być tylko deser szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 401 kalorii, 6G białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Na 1,32 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Jeśli masz rodzynki, cukier, skórkę z limonki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Puddingi z marakui, Łosoś z ciepłym winegretem z marakuji, oraz Lepki ryż kokosowy, mango i marakuja dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć rodzynki i rum w małej misce.
Odstawić w temperaturze pokojowej przygotowując budyń.
Połącz beztłuszczowe mleko i następne 4 składniki w ciężkim średnim rondlu. Zeskrobać nasiona z fasoli wanilii; dodać fasolę. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu; usunąć z ognia. Pozostawić na strome odkryte 1 godzinę. Wywar kokosowy szczep.
Ryż opłukać w średniej misce zimnej wody.
Drenaż. Powtórz jeszcze 2 razy. Gotuj 1 szklankę bulionu kokosowego i ryżu w ciężkim średnim rondlu na średnim ogniu, aż prawie cała ciecz zostanie wchłonięta, stale mieszając, około 3 minut.
Dodać pozostały bulion kokosowy; gotować na małym ogniu, aż ryż będzie miękki, często mieszając, o 13 protokół.
Zdjąć z ognia. Wymieszać 6 łyżek cukru (mieszanina będzie gęsta).
Przełożyć do dużej miski; ostudzić.
Śmietanę ubić w średniej misce, aż śmietana osiągnie szczyt. Połowę bitej śmietany złóż na schłodzony ryż.
Odcedzić rodzynki. Rodzynki i skórkę z limonki wymieszać z ryżem. Złóż pozostałą bitą śmietanę. Podzielić mieszaninę między osiem 3/4 szklanki ramekins lub kubki budyniu.
Na każdy budyń posypać 1/2 łyżki cukru.
Umieść puddingi na obramowanej blasze do pieczenia. Broil aż cukier karmelizuje, uważnie obserwując, aby zapobiec spalaniu, o 3 protokół. Łyżka marakui na budynie.