Ciepłe czekoladowe Gateaux z kwaśną śmietaną Quenelle i sosem malinowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki,więc daj ciepłe czekoladowe Gateaux zwieńczone kwaśną śmietaną Quenelle i sosem malinowym. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 55 g tłuszczu, oraz w sumie 808 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.06 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz kirsch, cukier granulowany, sos malinowy i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ciasto Śmietankowe Z Sosem Malinowym, Lody kawowe z ciepłym sosem czekoladowym, oraz Ciasto lodowe S ' mores z ciepłym sosem mleczno-czekoladowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. olej 6 poszczególne puszki ciasto (każdy o 4 1/2 cala średnicy) i kurzu z mąką.
W dużej misce miksera elektrycznego, połączyć cukier mąki i sól, mieszając równomiernie. Krem na maśle na małej prędkości, aż do równomiernego połączenia. Następnie dodaj jajka i żółtka i stopioną czekoladę, aż dobrze się połączą. Zwiększ prędkość do wysokiej i pokonać przez 2 minuty.
Napełnij każdą puszkę ciasta do połowy pełną, a następnie umieść 3 wiśniowe pocałunki na środku powierzchni wylanego ciasta. Następnie przykryj pocałunki pozostałym cieście do poziomu 2/3 pełnego.
Piec, aż powierzchnia ciasta spręży się z powrotem po dotknięciu, około 35 minut.
Dodać polewy, gdy ciasto jest w piekarniku.
W małej misce wymieszać kwaśną śmietanę, sok z limonki i Kirsch. Stopniowo przesiać cukier cukierniczy, mieszając po każdym dodaniu, aby zachować gładkość.
Wyjąć ciasto z piekarnika i ostudzić w patelniach na 10 minut. Następnie wyjąć z patelni do naczynia i top z mieszaniny śmietany/cukru polewa (łyżki w kształcie quenelle), łyżeczka sosu malinowego, i maliny w połączeniu z liściem mięty.